Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A fordítás művészete – Kövesd online Győri Noémi és Szabó T. Anna...

A fordítás művészete – Kövesd online Győri Noémi és Szabó T. Anna előadását

Győri Noémi fuvolaművész és Szabó T. Anna költő-műfordító arra vállalkoznak, hogy egy műfajokon átívelő, interaktív előadásban bemutassák a zenei és az irodalmi fordítás összefonódó természetét. Az esemény május 25-én 17:30-tól követhető online.

HERMES – ÖRÖKSÉG, EMLÉKEZET ÉS HANGOK

 

Hermész az utazók istene és az átalakulás szimbolikus alakja a klasszikus görög mitológiában. Ehhez igazodik a HerMeS előadássorozat – amelyet a Közép-európai Egyetem Kulturális Örökségvédelmi Tanulmányok Programja és Kulturális és Művészeti Központja szervez – alapötlete, kulturális örökségünk megújításának táplálása, támogatása. A sorozat, az előadóművészet és előadás határain evezve e kettő együttes élményét kívánja nyújtani közönsége számára.

- hirdetés -

Miben áll a fordító kreatív szerepe? Van saját nyelve egy hangszernek? Hogyan működik egy zenész laboratóriuma a való életben? Milyen különböző olvasatai lehetnek egy kottának?

- hirdetés -

„A határok tágítása és a kísérletezés alapvető lételemem a művészetben. Többek között folyamatosan foglalkoztat a hagyományos fuvolarepertoár megújítása” – vallja Győri Noémi fuvolaművész. 

A beszélgetés során a két művész segítségével bepillantást nyerhetünk a különböző zenei interpretációk létrejöttének kreatív folyamatába, bizonyos komolyzenei művek zenei fordításainak születésébe, miközben irodalmi párhuzamok világítanak rá a fortélyokra.

A beszélgetés angol nyelvű és regisztrációköteles, amit ide kattintva lehet megtenni.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.