Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Augusztus közepén kinyithat a New York-i Metropolitan Múzeum

Augusztus közepén kinyithat a New York-i Metropolitan Múzeum

A New York-i Metropolitan Múzeum már augusztus közepén, vagy legfeljebb néhány héttel később kinyithat.

- hirdetés -

A múzeum május 19-i közleménye szerint a nyitást New York állam hatóságaival egyeztetve tervezik – írta a The New York Post online kiadásában. Daniel H. Weiss, a Met elnöke a portál által idézett levelében emlékeztetett arra, hogy a múzeum már 150 éve működik, és a jövő zálogaként tovább folytatja munkáját. Hozzátette, hogy

a múzeum az emberi szellem és a művészet erejét képviseli, amely vigaszt, inspirációt és közösséget nyújt.

- hirdetés -

A Metropolitan Múzeum március 13-án zárt be, és több mint 80 alkalmazottját kellett elbocsátania. Az intézménynek mintegy 150 millió dolláros (48 milliárd forintos) kára keletkezett a kényszerű szünet miatt.

Ide kapcsolódik:
A New York-i Metropolitanben állítják ki Keserü Ilona textilalkotását

A nyitás után a távolságtartás szabálya miatt várhatóan kevesebb látogatót tudnak fogadni, és változhat a nyitvatartási idő is. Idén már nem rendeznek tárlatvezetéseket, beszélgetéseket, koncerteket és más közösségi eseményeket sem. A Met arra számít, hogy 2021-ben folytathatja munkáját a megszokott rendben, alapításának 150. évfordulóját is akkor akarja ünnepelni, ha kissé megkésve is.

#Met150

Our birthday is coming! ✨ This year we’re celebrating the 150th anniversary of The Met, founded on April 13, 1870. ⁣⁣⁣⁣In honor of #Met150, we’re collecting Met stories! What’s yours? Share it with #MyMetStory. ⁣⁣⁣⁣Plus, stay tuned all spring for programs, special events, and exhibitions in honor of our anniversary—including “Making The Met, 1870–2020” opening this month on Monday, March 30. #MakingTheMet⁣⁣Get excited and learn more at met.org/150.

Közzétette: The Metropolitan Museum of Art, New York – 2020. március 3., kedd

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X