Papageno Radio
Intermezzo Az autóskoncertek visszaadják az élő zene élményét Litvániának

Az autóskoncertek visszaadják az élő zene élményét Litvániának

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A litvániai drive-in koncertek a közelmúltban indultak, amelyek egyedülálló élményt nyújtva, kreatív és biztonságos módon adták vissza az embereknek az élő zenehallgatás élményét, miközben még továbbra is fennáll a koronavírus miatt elrendelt országos karantén.

„Ez teljesen irreális! El sem tudod képzelni, hogy néz ki mindez a színpadról” – mondta a megnyitó után egy fellépő. „Azon gondolkodtam, hogy ahelyett, hogy azt kiabállnám, kezeket a magasba, azt kellene mondanom, hogy mozgasd az ablaktörlődet balról jobbra”.

Autóskoncert Litvániában – forrás: LRT, fotó: S. Lankutis

A Drive In Live koncertek a fővárostól 30km-re fekvő reptéri leszállóhelyen kerülnek megrendezésre, ahol már korábban is volt alkalom, hogy felléptek az ország különféle neves művészei. A koncertek egy részét a litván LRT rádió is közvetíti.

Autóskoncert Litvániában – forrás: LRT, fotó: S. Lankutis

Az országos karantén miatt minden tömeges összejövetelt, koncertet és show-t betiltottak Litvániában, ahogy szinte minden más országban is, és továbbra sem tisztázott, hogy mikortól várhatók könnyítések etéren.

Ide kapcsolódik:
Szabadúszó művészek éhkoppon - Hol a kiút?

A koncertek közönségét arra kötelezik, hogy minden kocsiban csak két fő üljön, kivéve akkor, ha egy háztartásban élők érkeznek a műsorra. Az előadások alatt tilos kiszállni az autókból. A színpadon zajló események a kocsik hangszóróin keresztül, rádiófrekvencián hallgathatók.

Autóskoncert Litvániában – forrás: LRT, fotó: S. Lankutis

A cél az előadóművészek és a zeneipar dolgozóinak aktivizálása, illetve foglalkoztatása, valamint a szervezők szerint az embereknek is nagyon szükségük van már egy kis karanténszünetre. Természetesen nagy bevételt nem várnak sem a szervezők, sem a fellépők, de május végéig biztosan folytatják az autóskoncerteket.

Ide kapcsolódik:
Lehet-e operát játszani egy autós moziban?

Azok az emberek, akik a vírus elleni küzdelm frontvonalában dolgoznak, ingyenesen vehetnek részt a koncerteken.

(Via LRT)

Promóció

X
X