Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Idén is átadták a színészházaspároknak létrehozott Pethes–Agárdi-díjat

Idén is átadták a színészházaspároknak létrehozott Pethes–Agárdi-díjat

A Georgita-Tenki Dalma–Georgita Máté Dezső házaspár kapja 2020-ban a Pethes–Agárdi-díjat

- hirdetés -

A Magyar Színházi Társaság Agárdi Ilona színművész és Pethes György rendező hagyatékának jóvoltából, a néhai művészházaspár végakaratának megfelelően 2007-ben alapította a díjat, a fiatal színészházaspárok életének megkönnyítése, életkörülményeinek javítása érdekében. A Gali László, Csizmadia Tibor és dr. Balogh Gábor összetételű kuratórium 2020-ban a Georgita-Tenki Dalma–Georgita Máté Dezső házaspárnak ítélte a Pethes–Agárdi-díjat.

- hirdetés -

Georgita-Tenki Dalma 2016-ban végzett a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán. 2019-ig a Miskolci Nemzeti Színház tagja volt, ahol sokoldalúságát olyan szerepekben mutatta meg Ilma (Csongor és Tünde), Dora (A mi osztályunk), Liza (Marica grófnő) vagy Györgyike (Györgyike drága gyermek), Natasa (Három nővér). A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Vízkereszt vagy amit akartok Violájaként mutatkozott be 2017-ben. 2019 óta szabadúszó, játszik a Spirit Színházban, a Karinthy Színházban és független produkciókban, emellett a Magyar Katolikus Rádióban kulturális műsorokat készít.

Georgita Máté Dezső 2017-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. Egyetemistaként játszott a k2 Színház, a Radnóti Színház és a Pinceszínház előadásaiban. Diplomája megszerzése óta szabadúszó, rendszeresen dolgozik a FAQ Színház produkcióiban (Álmodozók, Izland–Magyarország, A per, Alkésztisz), a Zabhegyezőből készült, különleges térben, a Magyar Nemzeti Múzeumban játszott Krapek című egyéni előadását is itt hozta létre.

Ide kapcsolódik:
Korlátok között – Online kiadással jelentkezik a Magyar Színházi Társaság beszélgetéssorozata

(Via Magyar Színházi Társaság)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!