Papageno Radio
Intermezzo Íme, az engedély: indulhat a szabadtéri színházi szezon

Íme, az engedély: indulhat a szabadtéri színházi szezon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Közlöny 123. (2020. május 27.) számában megjelent 241/2020. (V. 27.) számú kormányrendelet szerint engedélyezik a szabadtéri sport- és kulturális rendezvényeket. A rendeletben csak távolsági, nem pedig létszámkorlátozásokat találunk.

A rendelet hatálya kiterjed a színházi, mozi- és cirkuszi előadásokra, a muzeális intézményen kívül rendezett képzőművészeti kiállításokra, az irodalmi és könyvszakmai rendezvényekre, a közgyűjtemény, közművelődési intézmény, illetve közösségi színtér által szervezett rendezvényekre.

A rendelet értelmében csak minden negyedik ülőhelyet foglalhatják el, két néző között három ülőhelyet üresen kell hagyni, és a közvetlenül egymás mögötti ülőhelyeket nem foglalhatják el. Az egymás mellett és a különböző sorokban ülők között is lehetőség szerint legalább 1,5 méteres távolságot kell biztosítani. A szabadtéri rendezvény során a nézők – a nézőtéren kialakított ülőhelyeken kívül – a védőtávolságot kötelesek egymástól megtartani, tehát a szünetben, a büfében stb., illetve nincsenek ülőhelyek, és erre a szervezőknek kell ügyelni.

A rendelet a kihirdetést követő napon lép hatályba.

Promóció

X
X