Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Jövő októberre halasztják a varsói Chopin Nemzetközi Zongoraversenyt

Jövő októberre halasztják a varsói Chopin Nemzetközi Zongoraversenyt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2021 októberére halasztják az eredetileg 2020 őszére tervezett 18. Chopin Nemzetközi Zongoraversenyt – közölték a világ egyik legnépszerűbb zongoraversenyének tartott varsói esemény szervezői.

A döntést Piotr Glinski lengyel kormányfőhelyettes, kulturális és örökségvédelmi miniszter hozta a Nemzeti Frédéric Chopin Intézet igazgatójával, valamint az egészségügyi tárcával egyeztetve. A 18. alkalommal tartandó versenyt 2021. október 2. és 23. között tartják meg a varsói Nemzeti Filharmóniában – olvasható a rendezvény honlapján.

- hirdetés -

A lengyel kulturális tárca kiadott közleménye Piotr Glinskit idézi, aki szerint a világjárvány miatt nem lehet garantálni, hogy idén októberben tömegrendezvényeket lehet majd tartani közönség részvételével. Technikailag más megoldás is lehetséges volna, de a közönség nélküli Chopin-versenynek nem lenne sok értelme. Emellett a világszerte érvényes korlátozások megnehezítik a résztvevők előkészületeit az elődöntőre – tette hozzá.

További információkat a versenyről május 14-én közölnek.

A világ egyik legnépszerűbb zongoraversenyének tartott Chopin-versenyt 1927 óta ötévente rendezik meg Varsóban. A zsűri tagjainak többsége olyan világhírű zongoraművész, aki pályafutása kezdetén megnyerte a versenyt. A legutóbbi, 2015-ös versenyt a Dél-Koreából származó zongorista, Szong Dzsin Cso nyerte meg. A híressé vált győztesek között található az olasz Maurizio Pollini (1960), az argentin Martha Argerich (1965), az amerikai Garrick Ohlsson (1970) és a lengyel Krystian Zimerman (1975).

Ide kapcsolódik:
Kevésbé indult jól a varsói Chopin Zongoraverseny története

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X