Papageno Radio
Színház Megtartják a Torre del Lagó-i Puccini Fesztivált

Megtartják a Torre del Lagó-i Puccini Fesztivált

Bár a 2020-as program nem az eredetileg tervezettek szerint valósul meg – aki azt szeretné látni, 2021-ben utazzon a fesztiválra, megvásárolt jegyek akkorra lesznek érvényesek -, de a 66. Puccini Fesztiválon a higiéniára és a szociális távolságtartásra vonatkozó protokollokat figyelembe véve felgördül a függöny.

Idén is olyan művészek lépnek fel, mint Antonio Pappano és a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara – akik Puccini mellett Beethovent is ünneplik -, továbbá Stefania Sandrelli és Stefano Massini.

A Tosca, a Pillangókisasszony és a Gianni Schicchi új előadásban kerül színre, utóbbi produkció rendezői koncepciójára a koronavírus-járvány is hatással volt. Emellett fiatal olasz zeneszerzők a fesztivál felkérésére, a Tosca inspirációjára született új műveit is bemutatják.

A fesztivál szimfonikus zenekara Charlie Chaplin Modern idők című filmjének szabadtéri vetítését kíséri.

Ide kapcsolódik:
Eredeti felvételeken látható, amint Brüsszelben végső útjára kísérik Giacomo Puccinit

A június 26. és augusztus 14. között megrendezendő fesztivál eseményeit nyílt és zárt terekben tartják Torre del Lagóban és Viareggióban, olyan szokásos helyszíneken, mint a Gran Teatro Giacomo Puccini, a Villa Paolina, több templom és a tó partján található színpad. Minden rendezvényt és mesterkurzust a megfelelő protokollok szerint tartanak meg.

A Puccini Fesztivál Alapítvány igazgatója, Maria Laura Simonetti szerint az izoláció hosszú ideje alatt mindannyian éreztük a szórakozás, kultúra, zene iránti vágyat, ami meggyőzte őket arról, hogy a szabályok szigorú betartásával, de idén is meg kell rendezni a fesztivált. Ez a gesztus azonban nem csupán a járvány végét, a felépülés kezdetét jelzi. Maria Laura Simonetti úgy fogalmazott, nem törhetik le a közönség várakozásait, nem hagyhatják cserben azokat, akik az elmúlt időszakban kitartottak mellettük.

(A fesztivál Facebook-oldala)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!