Papageno Radio
Intermezzo „Ne vonjanak el korábban megítélt forrásokat!” – A Magyar Zenei Tanács állásfoglalása

„Ne vonjanak el korábban megítélt forrásokat!” – A Magyar Zenei Tanács állásfoglalása

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Zenei Tanács hozzánk eljutatott közleményét változtatás nélkül közöljük.

A koronavírus-járvány miatt a zenei élet szereplői – műfajtól függetlenül – nehéz helyzetbe kerültek az elmúlt időszakban. Nemcsak a művészek, hanem a koncertek lebonyolításához nélkülözhetetlen technikai személyzet, valamint a zenei rendezvényeknek helyszíneket biztosító intézmények és munkatársaik is.

A zenei élet valamennyi szereplőjének közös érdeke, hogy a művészek – a vírus terjedését megakadályozó szabályok betartása mellett – minél előbb újra közönség elé állhassanak. Szeretnénk felhívni a döntéshozók – nemcsak a kormány, de az önkormányzatok és a támogatásokat elosztó felelősök – figyelmét, hogy a magyar kultúra továbbélése szempontjából kiemelt fontosságú a művészeti produkcióknak helyet és közönséget biztosító intézmények és vállalkozások támogatása.

A Magyar Zenei Tanács ezért azt kéri, hogy a zenei élet valamennyi területe – ideértve a kritikus helyzetbe került független együtteseket és szabadúszó művészeket, szolgáltatókat is – kapjon segítséget a talpon maradáshoz.

Kérjük továbbá, hogy ne vonjanak el korábban megítélt állami, önkormányzati forrásokat az intézményektől, és tegyék lehetővé, hogy ezek a források eljuthassanak oda, ahova eredetileg szánták: a zenei élet szereplőihez.

A reményeink szerint ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok jelenjenek meg minél előbb és elbírálásuk történjen meg reális idő alatt – mindezek együttesen szükségesek ahhoz, hogy a magyar zenei élet ne kapjon nehezen és hosszan gyógyuló sebeket.

Promóció

X
X