Papageno Radio
Intermezzo Veszélybe került a londoni Globe Színház működése

Veszélybe került a londoni Globe Színház működése

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az eddigi támogatás mellé további jelentős anyagi segítséget kér a kormánytól a londoni Globe Színház, különben teljesen tönkremegy az intézmény.

A parlament kulturális bizottságához küldött levélben beszámoltak arról, hogy a koronavírus-járvány és a március végén bevezetett karantén miatt jelentős pénzügyi veszteségek érték a színhátat, és ha az eddigi, az állások megtartását célzó támogatások mellett nem biztosít a kormány további ötmillió fontot (kb. kétmilliárd forintot) a működésre, nem élik túl a válságot. Ez az összeg az éved forgalom egyötödét jelenti. Úgy fogalmaztak, ez tragédia lenne a művészet, Shakespeare öröksége és az egész ország számára.

Ide kapcsolódik:
Az angolok újra megépítik Shakespeare színházait

Az 1599-ben épült, 1613. június 29-én leégett Globe Színház mását 1997-ben nyitották meg, nem messze az eredeti helyszínhez. Évente több mint egymillióan látogatják a színházi előadásokat, emellett könyvtár és kutatóközpont is működik a Temze partján álló épületben.

A Globe Színházból több ingyenes közvetítést is láthatnak:

hét18máj(máj 18)20:00vas31(máj 31)23:59TöbbnaposShakespeare: Téli rege20:00 - 23:59 (31) Globe Theatre (London)Műfaj:színházTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékshakespeare,téli rege

Kifejezetten ifjúsági (középiskolás) közönségnek adaptálva:

hét11máj20:00csüt11jún23:59TöbbnaposShakespeare: Macbeth(május 11) 20:00 - (június 11) 23:59 Globe Theatre (London)Műfaj:gyerek, ifjúsági,színházTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékifjúsági előadás,macbeth,shakespeare

(24.hu)

Promóció

X
X