Papageno Radio
Intermezzo A koronavírushoz kapcsolódó új kiállítási tárgyakkal várja látogatóit ismét a Kiscelli Múzeum

A koronavírushoz kapcsolódó új kiállítási tárgyakkal várja látogatóit ismét a Kiscelli Múzeum

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Három időszaki tárlattal és a koronavírus-járványhoz kapcsolódó új kiállítási tárgyakkal várja a látogatókat július 3-tól a három hónap után újranyitó Kiscelli Múzeum.

A Kiscelli Múzeum a járvány idején gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid-19 krízis emlékezetes, fővároshoz kapcsolódó emlékeit megőrizze. Ehhez kapcsolódóan a Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás is kiegészült divattervezők által készített szájmaszkokkal – olvasható a múzeum közleményében, amely szerint a muzeológusok továbbra is várják a plakátokat, falragaszokat, távolságot jelző matricákat és minden egyéb a karanténhoz kapcsolódó tárgyat a budapestiektől.

A Ragyogj! Divat és csillogás című divattörténeti kiállítás meghosszabbítva, szeptember elejéig tekinthető meg a múzeum templomterében.

Ragyogj! Divat és csillogás Egy kiállítás, ahol a Nap, a Hold, a Csillagok, a Szivárvány, a Fény, az Éjszaka, a Hatalom, a Mozgás mind együtt állnak a Kiscelli Múzeum Templomterében – forrás: Kiscelli Múzeum

Mint írják, már április óta a múzeum falán lógnak, de a vírushelyzet miatt csak július 3-tól láthatja a közönség a Budapest Fotófesztivál Testkép – Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállítás képeit, emellett Vincze Ottó Vigyázz! Nagyfeszültség térinstallációja is újra megtekinthető a kiállítóhely belső udvarán. A nyitást követően a múzeum állandó kiállításai, valamint a  kastélyépület is újra bejárható lesz.

Bár a vírushelyzet alatt zárva volt a múzeum a látogatók előtt, az intézményben nem állt meg az élet: több online sorozatot is  indítottak, ilyen volt a fotógyűjteményből a Budapest megvár sorozat, az építészeti gyűjtemény Virtuális leletmentés és Építészeti tervek élőben sorozatai vagy a 100 év divattörténete a textilgyűjteményből.

(Via MTI)

Promóció

X
X