Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A legnépszerűbb musicaleket csak 2021-től játsszák ismét Londonban

A legnépszerűbb musicaleket csak 2021-től játsszák ismét Londonban

A londoni West End négy legnépszerűbb musicaljéből kettő, a Nyomorultak és a Hamilton csak jövőre kerül ismét színre, ezt nyilatkozta az előadások producere, Cameron Mackintosh.

- hirdetés -

A producer bizonytalannak látja, hogy a legtöbb nézőt vonzó előadásai – az említettek, továbbá a Mary Poppins és Az operaház fantomja – a jelenlegi egészségügyi biztonsági és távolságtartási szabályokkal megtarthatók-e. Producertársaival és a Delfont Mackintosh Theatres vezetőivel elkezdték az egyeztetéseket a potenciális leépítésekről. Az elbocsátások a négy előadás közreműködőit, a művészeket és a háttérben dolgozókat egyaránt érinthetik.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
A rendőrök szakították félbe egy zenészcsalád utcai karanténkoncertjét Londonban

Mackintosh hozzátette, a drasztikus lépést az indokolja, hogy a kormány nem ad segítséget a hatalmas veszteségeket elkönyvelni kénytelen színházaknak, az ő vállalkozásai pedig kizárólag saját magántőkéjéből, nem befektetői pénzből működnek. A producer arra is figyelmeztetett, hogy a korlátozások könnyítése vagy megszűnte nem jelenti azt, hogy abban a pillanatban újraindul a színházi élet is. Egyrészt egy-egy produkció előkészítése hónapokat vehet igénybe, másrészt pedig meg kell győzni a nézőket arról, hogy biztonságos színházba járni.

Ide kapcsolódik:
Az év végéig minden előadását törölte a londoni Royal Shakespeare Company

A Creative Industries Federation (Kreatívipari Szövetség) és az Oxford Economics számításai szerint a pandémia következményeként visszafordíthatatlan kulturális katasztrófával kell szembenézni Nagy-Britanniában: 47 milliárd font veszteséggel és mintegy 400.000 munkahely elvesztésével. A héten 100 alkotó írt alá egy, a kulturális miniszternek címzett levelet, amelyben kérik, hogy a kormány anyagilag támogassa a térdre kényszerített, a jelenlegi körülmények között még hónapokig működésképtelen színházakat.

(The Guardian)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!