Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A magyar állam tulajdonába kerül André Kertész fotógyűjteménye

A magyar állam tulajdonába kerül André Kertész fotógyűjteménye

A magyar kulturális örökség kiemelt elemének tekinti, ezért megveszi André Kertész fotógyűjteményét a magyar állam – számolt be róla a hvg.hu. A gyűjteményre, amely jelenleg egy New York-i alapítvány tulajdona, legfeljebb bruttó 2 milliárd forintot lehet költeni.

- hirdetés -

André Kertész műveinek megvásárlásáról a Magyar Közlönyben jelent meg határozat. A gyűjtemény a Magyar Nemzeti Múzeumba kerül majd, a pénzügyminiszternek pedig 62 millió forintról kell gondoskodnia az anyag hazaszállítása, a biztosítás és a közgyűjteményben való elhelyezése érdekében.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Magyar fotográfusok Franciaországban - Nagyszabású kiállítással nyit a CAFe Budapest

Magyarország kormánya arról is döntött, hogy a Hungary Helps program keretében a magyar költségvetés 173 millió forinttal járul hozzá „az UNESCO kulturális világörökség részét képező szíriai Crac des Chevaliers keresztes lovagvár állagmegőrzési, valamint helyreállítási munkálataihoz”, mert „egyetért a keresztény közösségek megsegítésével, valamint az egyetemes keresztény és világörökség védelmével, amelynek megőrzése megerősíti identitásukban a helyi közösségeket, hozzájárulva helyben maradásukhoz”.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.