Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A New York-i színházak megnyitják kapuikat a tüntetők előtt

A New York-i színházak megnyitják kapuikat a tüntetők előtt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

New Yorkban is hónapok óta zárva vannak a színházak, a koronavírus-járvány miatt ott sem játszanak, és egyelőre az is bizonytalan, mikor tarthatnak ismét előadásokat. Néhány épületet azonban megnyitnak a rendőri brutalitások ellen tüntetőknek.

A George Floyd halála kiváltotta békés tüntetések hulláma New Yorkot is elérte. Több művészeti intézmény fejezte ki szolidaritását a fekete közösséggel a közösségi médiában a #BlackLivesMatter hashtaggel vagy a fekete négyzet profilképpel, Manhattan és Brooklyn több színháza azonban nem csupán virtuálisan nyújt támogatást.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Online adják át a Broadway színházi díjait

Az Off-Broadway nem üzleti alapon működő intézményei közül – mások mellett – a New York Theater Workshop, az Atlantic Theater Company, a Public Theater és a Times Square-en található Playwrights Horizons is jelezte, hogy a tüntetők előtt megnyitják az előcsarnokot, ahol használhatják a színházak mosdóit, a kitett kézfertőtlenítőt, az elérhető wifit, feltölthetik vizespalackjaikat. Mindezt természetesen az egészségügyi előírásokat betartva, arcmaszkban, a szociális távolságtartás szabályait figyelembe véve, a helyiségekben tartózkodók létszámát maximálva.

Ide kapcsolódik:
George Floyd emlékére készített koreográfiát a brit Királyi Balett szólistája - Videó

Létrejött egy Twitter-profil is Open Your Lobby (Nyisd ki az előcsarnokod) néven, ami mögött fiatal színházi alkotók, színházvezetők és -szervezők állnak. Itt arra buzdítják a színházakat, hogy ilyen módon segítsék a tüntetőket. Egy tweetben azt is jelezték a szervezők, hogy rendőröket ne engedjenek be, és ha a rendőrök mégis be akarnának menni, azt nem fekete bőrű alkalmazottakkal próbálják megakadályozni.

(The New York Times)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X