Papageno Radio
Intermezzo Archív felvételek és élő koncertek a BBC Proms idei programjában

Archív felvételek és élő koncertek a BBC Proms idei programjában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Archív felvételeket és élő koncerteket is terveznek a londoni Royal Albert Hall közönségével a BBC Proms nyári koncertsorozat idei programjában, de csak ha a koronavírus-járvány korlátozásainak enyhítése lehetővé teszi.

A szervezők közlése szerint az a cél, hogy a zenészek a két hónapig tartó koncertsorozat utolsó két hetében már élőben muzsikálhassanak. „A zárókoncert szeptember 12-én szívbemarkoló és páratlan lesz” – olvasható a BBC News honlapján.

A rendezvénysorozatot Beethoven 9. szimfóniájának virtuális előadása nyitja, amelyet több mint 350 zenész ad elő július 17-én azután, hogy otthonaikban felvették játékukat. A 2020-as évad az eddigi Proms-koncertek televíziós, rádiós és online felvételeivel fog folytatódni. A közönség is választhat majd, milyen művekek szeretne hallani.

A Proms 2015-ben – forrás: Wikipedia

David Pickard, a Proms igazgatója nagyon reméli, hogy augusztus végétől már lehetnek élő koncertek. Az előadókat, zenekarokat és énekeseket később fogják kiválasztani, amikor már vlágossá válnak a közösségi távolságtartás előírásai arra az időszakra.

Ide kapcsolódik:
Íme, az engedély: indulhat a szabadtéri színházi szezon

(Via MTI)

Promóció

Stream és színház

X
X