Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az elsők közt nyitott ki újra Németországban a Brandenburgi Modern Művészeti Múzeum

Az elsők közt nyitott ki újra Németországban a Brandenburgi Modern Művészeti Múzeum

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Berlintől kb. 100 km-re, délkeletre fekvő Cottbus városában található az egyik elsőként újranyíló német művészeti múzeum, mely a koronavírus után lehetőséget biztosít látogatói számára, hogy kellő távolságot tartsanak egymástól.

A múzeumon belül a padlóra felfestett jelek, valamint kis oszlopok és szalagok segítségével tudják pontosan megtartani a látogatók a német kormány által előírt másfél méteres távolságot. Ulrike Kremeier igazgató a május 1-jei nyitáskor elmondta, hogy habár a múzeum egy olyan szabad tér, amelyet újabb és újabb gondolati síkok létrejöttének elősegítésére terveztek, nem működhet a külvilág valóságától függetlenül.

- hirdetés -

Ulrike Kremeier a szociális távolságtartást segítő méréseket végez a múzeumban – forrás: theartnewspaper.com © Blmk

Nem minden német múzeum nyit meg újra a járványhelyzet javulását követően. Ennek egyik leggyakoribb oka például az, hogy jelentősen növelheti a megfertőződés kockázatát az egy légtérben eltöltött idő, amit nehéz szabályozni egy kiállításon. Α cottbusi múzeum előcsarnokában egy videó látható, amely a személyes védelem a múlt művészei és építészei által kidolgozott lehetőségeit, megoldásait vizsgálja, például a Weegee egyik fotóját, amelyen egy pár átlátszó, gömbölyű sisakokat hordva öleli át egymást, vagy a Walter Pichler, osztrák építész által 1966-ban tervezett sűrített levegővel működő, buborék formájú mobilirodáját.

Ulrike Kremeier igazgató más pandémia témájú kiállítást is szeretne elhelyezni a múzeum tereiben. „A kézfogás például jelenleg udvariatlanságnak számít ”- mondja. „Hogyan cserélhetnénk le ezt az ősi gesztusot, amely eredetileg a békés közeledés jele volt volt – egy mód arra, hogy megmutassuk, hogy fegyvertelenek vagyunk?”

Ide kapcsolódik:
Megtartják az októberi Frankfurti Könyvvásárt

(Via The Art Newspaper)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X