Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Az év végéig minden előadását törölte a londoni Royal Shakespeare Company

Az év végéig minden előadását törölte a londoni Royal Shakespeare Company

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Royal Shakespeare Company (RSC) neves brit színházi társulat az összes idei előadását elhalasztotta vagy törölte a koronavírus-járvány miatt – írta a Variety.com.

A társulat közleményében arra hivatkozott, hogy Nagy-Britanniában továbbra is érvényben vannak a járvány miatti korlátozások, és a kormány ajánlása szerint a távolságtartás még egy ideig érvényben kell, hogy maradjon. A társulat október 3-ig tartó nyári szezonjának összes előadását elhalasztották, köztük A téli mese és a Tévedések vígjátéka című darabokat. Az őszre és télre tervezett előadásokat pedig szintén elhalasztották vagy törölték.

- hirdetés -

Utóbbiak között szerepelt a Rózsák háborúja 1-2., amelyet 2021 őszére, a The Magician’s Elephant című új családi musical, amelyet 2021 telére és a Vízkereszt, vagy amit akartok turnéja, amelyet szintén a jövő évre toltak el.

Ide kapcsolódik:
Művészet határok nélkül - A londoni Barbican Centre története

Az RSC Barbican is zárva marad, és a társulat Matilda, a musical című előadását sem játsszák a londoni West Enden. A Shakespeare-színház közölte, hogy a jegyüket már megváltók a visszaváltással vagy más lehetőségekkel kapcsolatban a jegypénztártól kapnak felvilágosítást. A színház a karantén alatt szabadságolta alkalmazottait. Közben azonban online számos előadást és rendezvényt tartottak és oktatási tevékenységet is végeztek.

Ide kapcsolódik:
Veszélybe került a londoni Globe Színház működése

Gregory Doran, az RSC művészeti igazgatója és Catherine Mallyon, a társulat igazgatója közleményében hangsúlyozta, mindent megtesznek, hogy partnerszínházaikkal együtt mielőbb visszatérhessenek az életbe, ugyanakkor erre csak akkor kerülhet sor, ha ez már biztonságos lesz, a távolságtartási előírásokat fel lehet függeszteni, és a működésüket pénzügyileg életképessé tudják tenni.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X