Papageno Radio
Intermezzo Elhunyt Benedek Tibor

Elhunyt Benedek Tibor

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 18-án 47 éves korában meghalt Benedek Tibor, háromszoros olimpiai, valamint világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, minden idők egyik legjobb játékosa, a magyar férfi válogatott korábbi szövetségi kapitánya, a sportági Hírességek Csarnokának tagja.

„Sosem volt különösen jó labdaérzékem, sosem fociztam, kosaraztam jól, nem dobtam különlegesen nagyot a labdával, és ma már ennél is kisebbet dobok. Nem vagyok kifejezetten sem erős, sem okos, nem úszom túlságosan jól, a vízfekvésem teljesen átlagos.

Gyerekkoromban tizenegyszer szúrták fel a fülemet, ugyanennyiszer tiltott el az orvos az uszodától. Szépen beszélni talán sosem tudtam, középiskolai eredményeim közepesek voltak, sosem gondoltam, hogy a mondataim hatással lehetnek másokra. A katonaságtól gerincsérv miatt felmentést kaptam, azóta már a nyakamban is van két porckorongsérv, 16 éve csuklószorítóval játszom, képtelen vagyok a kézfejemre támaszkodni. Először 2005-ben voltak problémáim a szívemmel, amik 2009-ben megismétlődtek.

Mégis, ha legvégül össze kellene foglalnom a sikereim okát, csak annyit mondanék, hogy mindig én akartam jobban. Ez az én tehetségem.”

Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész fia 1972. július 12-én született. Háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó, 2013 és 2016 között a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

2020. május 1-jén jelentette be, hogy visszavonul minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől. Halála pótolhatatlan veszteség.

Promóció

X
X