Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Folytatódhat a munka Hollywoodban is

Folytatódhat a munka Hollywoodban is

Hollywood produkciói körülbelül három hónapja álltak le a koronavírus-járvány miatt. Nagyszabású forgatások is félbeszakadtak, Gavin Newsom kaliforniai kormányzó viszont június 12-től engedélyezi a zenei, televíziós és filmes munkák újraindítását, írja az MTI közlése alapján az index.hu.

- hirdetés -

Az egész világon az amerikai filmipar központjaként ismert Hollywoodban legkorábban június 12-től folytatódhatnak a produkciók, de természetesen minden dolgozónak be kell tartania a megszabott biztonsági és egészségügyi előírásokat.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Milyen jövő előtt állnak a hollywoodi zenészek?

Ezzel szemben sok színházi társulat és operaház úgy döntött, hogy nem nyit ki az év végéig, máshol csak későbbre halasztottak dátumokat, sőt, vannak művészeti intézmények, ahol már korábban beindultak a próbák, de már előadásokat is láthatunk – igaz, nem a megszokott módon. Az online koncertek és fesztiválok azonban még mindig a leggyakoribb, és minden bizonnyal a legbiztonságosabb szókarozási lehetőségek is jelenleg.

Ide kapcsolódik:
Júniusban már 14 koncertet tart a Bécsi Állami Operaház

Los Angeles közelében egy messzire világító felirat hirdeti az amerikai filmipar fővárosát, Hollywoodot. Kialakulásának helye egyáltalán nem véletlen. Táji háttere, épített környezete a világ minden álmának, kitalált történetének megfelelő helyszínt ad. Volt és van itt minden: a svájci Alpokra hasonlító hegyek, szaharai sivatag, angliai rét, trópusi dzsungel. Hatalmas díszletvárosában pedig felépítették az amerikai kisvárost, az angliai kiskocsmát, a bajorországi teret, a párizsi bisztrót, az olasz pizzériát – akár egy háztömbön belül.

A kaliforniai Los Angeles Hollywoodként ismert része Wilcoxné asszonynak köszönheti nevét, aki 1886-ban telepedett le családjával ezen a területen, hogy nyugdíjas éveit az itt megvásárolt hatalmas tanyán töltsék. 1891-től földjüket elkezdték kiparcellázni és eladni. 1903-ban az egyre terebélyesedő közösségből létrejött a ranch eredeti nevéről Hollywoodlandnek nevezett kis falu. 1910-ben csatlakozott Los Angeles városához a csatornarendszer kihasználása miatt.

A szórakoztatóipar káprázatos szimbóluma, Hollywood, vonzó célpont, és számos látnivalót tartogat a turisták számára: ilyen például a TCL Chinese Theatre és a csillagokkal borított Walk of Fame. Egyéb nevezetességek közé tartozik a Paramount Pictures stúdió és az olyan patinás zenés helyek, mint a Hollywood Bowl és az Oscar-díj-átadóknak otthont adó Dolby Theatre. A szórakozni vágyókat improvizációs stand-up comedy klubok, divatos retró bárok és exkluzív nightklubok várják. A film-, tévé-, hang- és technikai stúdiók szervezetten látogathatók is: a nyitott trolikkal érkezőket végigvezetik ezeken, és beavatják a régebbi és jelenlegi felvételek rejtelmeibe, sőt, trükkfelvételek segítségével akár láthatják is kedvenc sorozatuk főszereplőit. Átélhetik az összes lavinát, vízözönt, vagy űrhajós inváziót, amit valaha is láthattak a mozikban.

(Via index.hu, papageno.hu, Wikipedia)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.