Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hamar Zsolt több mint 3 év után távozik a Nemzeti Filharmonikusoktól

Hamar Zsolt több mint 3 év után távozik a Nemzeti Filharmonikusoktól

Több mint három év után, júliusban távozik a Nemzeti Filharmonikus Zenekar zeneigazgatói posztjáról Hamar Zsolt Liszt Ferenc-díjas karmester, zeneszerző. Nem volt könnyű dolga, amikor 2017. tavaszán átvette a szakmai vezetést, hiszen olyan nagy elődök nyomdokaiba kellett lépnie, mint Ferencsik János, Kobajasi Kenicsiro és Kocsis Zoltán.

- hirdetés -

A kortárs magyar zene egyik legnagyobb alakjának, Kocsis Zoltán halála után állt a zenekar élére, szakmai szempontból is nehéz időszakban. Ennek ellenére az elmúlt három évben számtalan sikeres produkció kötődött nevéhez.

- hirdetés -

Hamar Zsolt a karmesteri diplomája mellett zeneszerzői képesítést is szerzett Petrovics Emil professzornál. A járvány alatti kényszerű pihenő a korábbiakhoz képest több időt biztosított számára egy másfajta önkifejezési formához, a komponáláshoz. Ahogyan a művész a zenekarnak is elmondta, már hosszabb ideje felmerült benne a távozás gondolata.

Ide kapcsolódik:
Hatásos, értelmezhető, vitatható - Miskolcon debütált Hamar Zsolt Kékszakállúja

A Nemzeti Filharmonikusok menedzsmentje köszöni az együtt töltött éveket, és Hamar Zsoltnak mind előadó-művészeti, mind alkotó-művészeti karrierjéhez további sikereket kíván.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.