Papageno Radio
Intermezzo Kurtág György operájáról tart online előadást Fazekas Gergely

Kurtág György operájáról tart online előadást Fazekas Gergely

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Június 10-én, szerdán 18 órakor Kurtág György operájáról tart nyilvános, angol nyelvű online előadást Fazekas Gergely, a Zeneakadémia oktatója, Kirill Gerstein meghívására a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskola internetes fórumán.

Az orosz-amerikai zongoraművész, Kirill Gerstein, a 2001-es Rubinstein-verseny győztese és a rangos Gilmore Artist Award birtokosa 2018 óta tanít a berlini Hanns Eisler Zeneművészeti Főiskolán.

Ide kapcsolódik:
Fazekas Gergely: „A zenei élmény mélysége nemcsak a zenén múlik”

A karantén idején a főiskola „#eislerlab” elnevezésű kezdeményezésének részeként indult a „Kirill Gerstein invites” című sorozat: a szerdánként, este 6 órai kezdettel megtartott előadásokat Kirill Gerstein által moderált beszélgetés követi.

sze10jún18:00Csak ma!Ajánljuk!Fazekas Gergely online előadása Kurtág György operájáról„Kirill Gerstein invites” 18:00 Műfaj:beszélgetés,operaTulajdonságok:élő,ingyenes,regisztációhoz kötött címkékfazekas gergely,fin de partie,kurtág györgy

Az eddigi meghívottak között találjuk Andreas Staiert, a historikus billentyűs hangszerek mesterét, Brad Mehldaut, napjaink egyik legkreatívabb jazz-zongoristáját, Paul Bogghosiant, a New York University nyelvfilozófus professzorát és Anthony Foggot, a Bostoni Filharmonikusok, illetve a Tanglewood Fesztivál programigazgatóját.

A sorozat június 10-i alkalmával 18.00-tól „Kurtág translating Beckett” címen tart egyórás előadást Fazekas Gergely. Az előadás témája Kurtág György 2018-ban, a milánói Scalában bemutatott, Samuel Beckett drámája nyomán komponált operája, a Fin de partie.

Az előadás ingyenes és nyilvános, de regisztrációhoz kötött (ide kattintva lehet regisztrálni).

Fazekas Gergely beszámolója a Kurtág-opera ősbemutatójáról Minőségi Újságírásért Díjat nyert: az írást a Főszerkesztők Fóruma 2018 decemberének legjobb újságcikkévé választotta.

Ide kapcsolódik:
Bali János: „Kurtág György nem Britney Spearsből építi fel a darabjait"

Kirill Gerstein a Zeneakadémia Koncertközpont meghívására június 2-án lépett volna fel a Nagyteremben a Hagen Quartet partnereként. Az elmaradt koncertet a 2020–2021-es évadban rendezik meg.

Promóció

Stream és színház

X
X