Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Művészeit díjazta a Kecskeméti Katona József Színház

Művészeit díjazta a Kecskeméti Katona József Színház

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Kecskeméti Nemzeti számára kiemelten fontos küldetés, hogy az évadot amennyire csak lehet, a megszokott módon zárja le. Ennek keretében június 2-án a sokéves hagyományokkal rendelkező Együtt a Művészetért Gálát is megtartották.

- hirdetés -

A közönség több mint egy héten át szavazhatott kedvenceire, idén is gazdára találtak a díjak. Az online közvetített ünnepélyes gála pont úgy zajlott, mintha a közönség is helyszínen tartózkodott volna. Az est háziasszonya Decsi Edit színművésznő volt.

A közönség szavazatai alapján a kiosztott díjak a következőképpen alakultak:

 • Város kedvence: Csombor Teréz
 • Legjobb nagy színházi előadás: Chicago
 • Legjobb kis színházi előadás: Liliomfi
 • Legjobb színésznő: Csapó Virág
 • Legjobb férfi színész: Kocsis Pál
 • Legjobb női epizodista: Hajdú Melinda
 • Legjobb férfi epizodista: Szemenyei János
 • Legjobb női táncművész: Nagy Nikolett
 • Legjobb férfi táncművész: Szóka Roland
 • Legjobb jelmeztervező: Remete Kriszta
 • Legjobb díszlettervező: Cziegler Balázs

A Gála díjazottjainak egy-egy Vámos Zoltán által készített plakettet adnak át a pénzjutalom mellett. A legjobb előadások díjai mellé pedig Harsányi Zsuzsanna festőművész által felajánlott két festményt is átadnak az alkotóknak.

Kiosztották a teátrum hagyományos, saját díjait is, így Latabár-díjban 2020-ban Aradi Imre részesült, míg a Csizmadia László-díjat Szegvári Juli kapta.

Cseke Péter igazgató a gálán ismét, nyomatékosan megköszönte a kitartó és lelkes közönségnek, hogy nemcsak a színház falain belül szerették a társulatot, de elfogadták a rendkívüli helyzetre adott válaszokat, és az online tartalmakat is örömmel fogadták.

Egy igazán jól sikerült sorozat végén kijár a ráadás. Így lesz ez június 9-én, még a nyári szünet előtt, az egész család számára kínál kikapcsolódást a Szente Vajk rendezte János vitéz című daljátékkal a teátrum. A közvetítéssorozat utolsó állomásaként, ezzel búcsúznak az online térben sugárzott előadásoktól. Minden remény szerint késő nyártól-ősztől pedig ismét a szépséges színházépületekben fogadhatják a közönséget.

kedd09jún19:0022:00Csak ma!Ajánljuk!Kacsóh Pongrác: János vitéz19:00 - 22:00 Kecskeméti Katona József Nemzeti SzínházMűfaj:színházTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékdaljáték

Decsi Edit a gála lezárásaként és búcsúzásként megismételte a színház következő évados jelmondatát, ami minden színházszerető szívébe izgatott várakozást kelthet: Kecskeméti Nemzeti, ahová az álmok is játszani jönnek!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X