Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Radnai Annamáriára emlékeznek a Katonában

Radnai Annamáriára emlékeznek a Katonában

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Június 28-án lesz egy éve, hogy elveszítettük kiváló kollégánkat és kedves barátunkat, Radnai Annamáriát. A Katona József Színház dramaturgja, nagyklasszikusok és izgalmas modern szerzők értő fordítója, megannyi fiatal kolléga mestere és tanára 55 évesen távozott közülünk” – írja a színház. A megemlékezés időpontja: június 28., vasárnap este 19 óra.

Németh Gábor korábban így búcsúzott: „Egy bizonyos szint fölött ilyenkor mindenkiről megírják, hogy pótolhatatlan. A legjobb, tehát pótolhatatlan. Pótolhatatlan és felejthetetlen vagy, egészen a következő halálig, onnantól majd az új halott lesz felejthetetlen és pótolhatatlan, minimum egy hétig.”

- hirdetés -

„Most, egy évvel később persze mindnyájan tudjuk, hogy az Annamari után maradt űrt nem pótolja senki. Most vasárnap szeretnénk kicsit intenzívebben is felidézni őt legközelebbi kollégái és barátai segítségével. A koronavírus okozta vészhelyzet kényszerű bezárása után különösen nagy örömünkre szolgál, hogy ebből az alkalomból személyesen találkozhatunk a Katona József Színház előterében” – írja a teátrum.

Ide kapcsolódik:
Elhunyt Radnai Annamária dramaturg

Szeretettel várnak mindenkit, aki ismerte és szerette Radnai Annamáriát, és aki egy jó bor mellett szívesen osztja meg vele kapcsolatos történetét vagy hallgatja, ahogy mások teszik ezt.

Felkért beszélgetők: Dohy Balázs e.h., Garai Judit, Németh Gábor, Novák Eszter

A beszélgetést vezeti: Lőkös Ildikó

A videóbejátszásokat szerkeszti: Kazimir Annamária


Kérik, hogy aki fotókkal, videóanyaggal, esetleg ismeretlen szövegekkel tudná bővíteni az est kínálatát, küldje el ezeket a dramaturgia.katona@gmail.com címre.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X