Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Szabadtéri koncerteket adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Szabadtéri koncerteket adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Zenélő Magyarország címmel háromnapos szabadtéri koncertsorozatot ad június 26-tól Budapesten és 12 vidéki helyszínen a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara.

- hirdetés -

A veszélyhelyzet elmúltával a Magyar Rádió Művészeti Együttesei szabadtéri koncertek formájában viszik vissza az élő zene varázsát a mindennapokba. Június 26-án pénteken Budapesten 3 helyszínen, majd szombaton és vasárnap az ország 12 különböző pontján zenélnek és énekelnek a zenekari és énekkari művészek kamara-formációkban.

- hirdetés -

A Zenélő Magyarország programsorozat érinti az ország mind a hét régióját. A fővároson kívüli koncertek helyszíneit úgy választották ki, hogy azok jól megközelíthető, pezsgő, szabadtéri terek legyenek. A járókelők így kötetlenül élvezhetik az előadásokat.

Mint Kovács Géza, az MRME ügyvezető igazgatója elmondta, a szabadtéri koncerteken értékes és könnyen befogadható művek szólalnak meg, így többek között Bach d-moll kettősversenye, Mendelssohn Esz-dúr vonósoktettje és Mozart divertimentói, a kórus 24 tagja Kodály-, Purcell-, Vajda János- és Mendelssohn-műveket, valamint spirituálékat ad elő.

Ide kapcsolódik:
Pad Zoltán: „Jó helyzetben vagyunk, ha a minőségről kell számot adnunk”

Kovács Géza kiemelte, hogy a művészek hónapokig bezárva gyakoroltak, most azonban a kényszerű helyzet lezárásaként, a szigorú előírásokat betartva az egész országot lefedő koncertturnén lépnek újra a közönség elé. Hozzátette, hogy a tervek szerint a turné a jövő hétvégén folytatódik az üdülőcentrumokban, így egyebek mellett a Velencei-tó, a Tisza-tó és a Balaton környéki településeken.

A közönség a koncertek időpontjairól és helyszíneiről a radiomusic.hu honlapról, a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek Facebook-oldaláról, vagy a helyi sajtó segítségével tud tájékozódni.

Kovács Géza kitért arra, hogy a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának 10 művésze is közreműködött abban a videóban, amelyet az európai zene ünnepére készített az Európai Műsorsugárzók Uniója (EBU). Marc-Antoine Charpentier Te Deum című művét a magyar művészek a Magyar Rádió 6-os stúdiójában játszották fel. A résztvevő európai zenekarok június 21-én, a zene ünnepén tették közzé az Eurovízió szignáljaként is ismert dallamot.

Ide kapcsolódik:
Hat új bérlettel jelentkeznek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!