Papageno Radio
- hirdetés -
Tánc Tánccal mond köszönetet a Győri Balett az egészségügyi dolgozóknak

Tánccal mond köszönetet a Győri Balett az egészségügyi dolgozóknak

Több száz orvost és egészségügyi dolgozót köszönt június 29-én a Győri Balett a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán rendezendő Semmelweis-napon, és mond tánccal köszönetet a járványban való szakmai helytállásért. Műsorukban Velekei László, a társulat új igazgatójának egy korábbi művéből, a Kodály Zoltán zenéire készült Romance-ból adnak elő részletet.

- hirdetés -

Másnap, június 30-án a Győri Nemzeti Színház Nagyszínpadán évadzáró és egyben évadnyitó társulati ülést tartanak, amelyen Kiss János (Kossuth-díjas, Érdemes Művész), a társulat alapító tagja lezárja három évtizedes igazgatói munkásságát, és hivatalosan is átadja a stafétát az eddigi művészeti vezetőnek, Velekei László (Seregi- és Harangozó-díjas) koreográfusnak.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Velekei László lesz július 1-től a Győri Balett új igazgatója

Az új vezető a következő évadban egyebek mellett intenzív nyitást tervez a fiatalabb közönség felé interaktív előadásokkal, virtuális terek létrehozásával.

Ősszel Bartók-esttel, tavasszal pedig Jamie Winchester-koncertesttel mutatkoznak be a Művészetek Palotájában, ahol a következő évad együttese a Győri Balett lesz. Első premierük szeptember közepén az új művészeti vezető, a Bécsből hazatérő Lukács András, valamint Eno Peci albán származású táncművész – alkotó koreográfiája, a Körforgás est lesz.

Az elkészült, de a pandémia miatt elmaradt, Lajkó Félix zenéjére megálmodott GisL-bemutató pedig a 2021-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon kerül színpadra. Áprilisban a most záruló évad sikerdarabja az Anna Karenina indul európai turnéra, majd jövőre a XVI. Magyar Táncfesztivált Lukács András Sztravinszkij-estjével nyitják meg.

 

Az évad további eseményeit a június 30-án 10 órakor kezdődő társulati ülésen jelentik be.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.