Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Zeneipari háttérmunkásoknak írt ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány

Zeneipari háttérmunkásoknak írt ki pályázatot a Fábián Juli Emlékalapítvány

Pályázatot írt ki az elmaradt koncertek, rendezvények miatt nehéz helyzetbe került zeneipari háttérmunkások (roadok, hang-, video- és fénytechnikusok, sofőrök, turnémenedzserek) számára a Fábián Juli Emlékalapítvány.

- hirdetés -

A hatmillió forintos keretösszeg alapja a One Future Streamfesttel közös gyűjtés, valamint az ahhoz kapcsolódó egyedi felajánlások összege – közölte Szepesi Mátyás, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Mint elmondta, a pályázaton kiválasztott háttérmunkások pénzbeli támogatást kapnak.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Szabadúszó művészek éhkoppon - Hol a kiút?

A pályázatok elbírálásában nyolctagú, a zeneipari háttérterületek ismert szakembereiből összeállított tanácsadó testület segíti az alapítvány kuratóriumát. „A koronavírus-járvány egyik legerősebben érintett területe a zeneipar. 2020 tavaszán gyakorlatilag teljesen leálltak a koncertek, amelyek az iparág korábbi működési szintjén legkorábban augusztus 15-én indulhatnak újra. Az előadókon túl számos olyan kolléga került bizonytalan helyzetbe, akik nem a színpadon állnak, hanem a háttérben dolgoznak, technikailag segítik a produkciókat. Az ő helyzetük talán a legnehezebb ebben a szegmensben” – fejtette ki Szepesi Mátyás.

Ide kapcsolódik:
Fábián Juli családja alapítványt hozott létre a beteg zenészek segítésére

A teljes pályázati kiírás ide kattintva olvasható.

A beadási határidő június 26. éjfél, a pályázatokat e-mailben várják.

Döntés várhatóan július 10-én születik, a támogatások folyósításának várható kezdete a benyújtástól számított egy hónap.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!