Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 14,5 millió fontért kelt el egy ritka Rembrandt-önarckép

14,5 millió fontért kelt el egy ritka Rembrandt-önarckép

A Rembrandt-önarckép 14,5 millió fontért kelt el a londoni Sotheby’s online árverésén, ami az aukciósház közlése szerint új árverési rekord a holland mester önarcképei esetében. A 15×20 centiméteres festmény a 26 éves festőt ábrázolja, és egyike annak a három Rembrandt-önarcképnek, amelyek magánkézben vannak. 

Az árverésen hat licitáló vívott csatát. A Sotheby’s művészettörténészei 12-16 millió fontra becsülték az 1632-ben készült műalkotás leütési árát.

- hirdetés -

Legutóbb 2003-ban vittek Rembrandt-önarcképet árverésre, mely 6,9 millió fontért talált új tulajdonosra. A mostani aukción öt évszázad mestereinek alkotásait árverezték el, Rembrandtól Picassóig, Joan Mirótól Banksyig. A legértékesebb festmény Miró 1927-ben készült Peinture (Femme au chapeau rouge) – Nő vörös kalapban – című képe lett, amely 23,7 millió fontért kelt el. Alberto Giacometti nőalakot ábrázoló szobráért 10,7 millió fontot fizetett egy licitáló.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Egy rég kivágott fa bizonyítja ennek a Rembrandt-önarcképnek az eredetiségét

Az aukció műtárgyainak kétharmada még soha nem volt árverésen, a másik egyharmad már két évtizede nem fordult meg a műtárgypiacon.

(Via Index.hu)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.