Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo 52 műből válogat a zsűri a Madách Színház musicalpályázatán

52 műből válogat a zsűri a Madách Színház musicalpályázatán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Madách Színház áprilisban hirdette meg 2010 és 2012 után harmadik alkalommal musicalpályázatát, amelyre magyar szerzők új, korábban be nem mutatott műveit várják, abban a reményben, hogy ismét kiváló zenés előadásokkal gazdagodik a magyar zenés színjátszás. Az első forduló 52 alkotócsoport jelentkezésével lezárult.

- hirdetés -

A Madách Színház immár egy évtizede sokat tesz azért, hogy a musical műfaja megújuljon, e cél érdekében hirdették meg korábbi pályázataikat, amelyeken jelentős művek születtek. Ezek az alkotások azóta a Madách Színház és más magyar színházak sikeres darabjaivá váltak, köztük van Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia, Bella Máté és Karafiáth Orsolya Macskadémon, Másik Lehel és Vizeli Csaba A púpos, valamint Vizy Márton és Tóth Dávid Ágoston Én, József Attila című műve.

A beérkező pályaműveket szakmai bizottság bírálja el, amelynek tagja Kocsák Tibor zeneszerző, a Madách Színház zenei vezetője, Szente Vajk rendező, Müller Péter író, Szirtes Tamás rendező, a színház igazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus.

Ide kapcsolódik:
A színészek lakásából közvetítik a Madách Színház új bemutatóit

A pályázat következő fordulójában, október 12-ig, a most benevezett darabok öt dalának demo felvételét, a darab egy jelenetét, valamint szinopszisát várják. Ezt követően a szerzőktől prezentációt várnak, amelyen be kell mutatniuk a beküldött darabrészletet. Ennek alapján határoz a zsűri a kieső, illetve a versenyben maradó művekről.

Promóció

Mit keres a fizikus a múzeumban?

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X