Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A milánói Scalában debütált Vörös Szilvia

A milánói Scalában debütált Vörös Szilvia

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Négy koncertből álló sorozatot indított júliusban a milánói Scala az egészségügyi szabályok figyelembevételével. A kétezer férőhelyes operaház előadásaira egyelőre alkalmanként csak 600 nézőt engednek be. Július 13-án olyan fiatal tehetségek léptek színpadra, akik valamilyen olaszországi versenyen értek el komoly sikert.

Vörös Szilvia, a Magyar Állami Operaház magánénekese, a bécsi Staatsoper tagja még 2017-ben kapott első helyezést a Concorso Lirico Internazionale di Portofino nemzetközi versenyen, ahol harmincöt ország 130 operaénekese szerepelt.

- hirdetés -

Mostani fellépése egyben debütálás is volt a Scala színpadán, Eboli áriáját énekelte Verdi Don Carlosából, de Francesco Cilea Adriana Lecouvreur című operájából is előadott egy részletet.

Vörös Szilvia zenész családban született, tanulmányait Győrben kezdte, majd a Zeneakadémián szerezett diplomát opera, illetve énekművész-tanár szakon. Klasszikus és kortárs műveket egyaránt énekel, operák mellett oratorikus művekben is fellép, repertoárján a dalirodalom is kiemelt helyet kap. 2011-ben Gundel-díjat kapott, majd 2012-ben Junior Prima díjjal jutalmazták, 2014-ben pedig a Marton Éva Nemzetközi Énekverseny nagydíjasa lett. Énekelt már egy színpadon Plácido Domingóval és Anna Nyetrebkóval is.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X