Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo A National Gallery fogad elsőként újra látogatókat a nagy londoni galériák közül

A National Gallery fogad elsőként újra látogatókat a nagy londoni galériák közül

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A brit nemzeti képtár július 8-án nyitja meg újra a kapuit – írja a BBC News. Több másik intézmény is ismertette a terveit: a londoni Királyi Művészeti Akadémia – csökkentett nyitva tartási idővel – július 9-től, a Barbican galériája július 13-tól, a négy Tate múzeum július 27-től fogad ismét látogatókat.

A brit kormány a múlt héten jelentette be, hogy immár a múzeumok és galériák kinyithatnak, akárcsak a mozik és a könyvtárak. A brit kulturális és művészeti intézmények többsége azonban nem él az újranyitás lehetőségével, sokuk nem tud ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni a kormány által előírt biztonsági irányelvekhez. Az intézmények egy része, köztük a British Museum és a Természettudományi Múzeum még nem közölt pontos dátumot, de azt megerősítették, hogy nem nyitnak ki. Néhány múzeum csak augusztustól vagy szeptembertől fogad újra látogatókat.

Ide kapcsolódik:
A British Museum attól is elzárkózik, hogy kölcsönadja Athénnak a Parthenon-frízeket

A National Gallery, a Tate, a Barbican és a Royal Academy minden látogatójának időpontra szóló jegyet kell majd váltania a belépéshez. Egyes intézményekben kötelező, másokban ajánlott lesz a maszkviselés. A biztonsági előírások között szerepel továbbá a távolságtartás is.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X