Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Film készül a „beatlescsináló” menedzser, Brian Epstein életéről

Film készül a „beatlescsináló” menedzser, Brian Epstein életéről

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A koncertfilm- és kliprendezőként többszörös Grammy-díjas Jonas Åkerlund rendez életrajzi filmet az „ötödik Beatles-tagról” – írja az Index.hu a Variety-re hivatkozva. Brian Epstein menedzserként nagyban járult hozzá a Beatles befutásához, sokan pedig úgy tartják, hogy az ő korai halála vezetett végül az együttes feloszlásához is.

„Epstein volt az, aki 27 évesen kiszúrta magának a Beatlest, és egészen haláláig menedzselte őket. 1961-ben figyelt fel a The Beatles-re a Cavern nevű klubban, amikor még nem saját szerzeményekkel léptek fel, hanem Chuck Berry és Little Richard-dalokkal, de a menedzser rögtön meglátta bennük a potenciált. Közös munkájuk alatt a Beatles „minden lehetséges rekordot megdöntött, Epstein pedig ennek a pénzcsináló gépezetnek lett egyszerre az agya és a motorja” – írják.

- hirdetés -

Brian Epstein és a The Beatles – forrás: thebeatlesordie.tumblr.com

Emellett ő karolta fel többek között Jimi Hendrixet és a The Who együttest is. Megelőzte a korát a zenei látásmódjával, így a zeneiparra gyakorolt hatása máig is tapasztalható.

Ide kapcsolódik:
A Beatles használhatta először az új találmányt, az elektromos gitárt

Brian Epstein súlyos amfetaminfüggő volt és inszomniával küzdött. 1967-ben, mindössze 32 évesen hunyt el, mert alkohol hatása alatt véletlenül túl sok altatót vett be. A film a hivatalos közlemény szerint „érzelmes és szellemes” lesz. A rendező úgy nyilatkozott, hogy Brian Epstein történetében minden megvan, amit egy sztoritól vár. „A víziója lenyűgöző volt, és olyasmit teremtett vele a kultúrában, ami addig nem létezett.”

Brian Epstein – forrás: Wikipedia

A Midas Man című mozit Londonban, Liverpoolban és az Egyesült Államokban forgatják majd, és várhatóan 2021-ben mutatják be.

(Via Index, Contextus)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X