Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Folytatódik a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ingyenes országos koncertsorozata

Folytatódik a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek ingyenes országos koncertsorozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Folytatódik a Zenélő Magyarország programsorozat, amelynek keretében a Magyar Rádió Művészeti Együttesei (MRME) az egész országban meglepetéskoncertekkel készülnek. A szabadtéri turné keretében júlis 3-án pénteken a fővárosban koncerteznek a művészek, majd a hétvégén több település lakóit is megörvendeztetik muzsikájukkal.

Oláh Vilmos hegedűművész, a Magyar Rádió zenekarainak koncertmestere az M1 aktuális csatorna július 2-i műsorában elmondta: 3-án a budapesti Akváriumban a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának fúvósai lépnek fel, a főváros után pedig vidéki helyszíneken koncerteznek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei. A szabadtéri turné keretében három kamarazenekar és egy kórus járja az országot. A koncertmester beszámolt arról, hogy a múlt héten a Balaton környékén, Észak-Magyarországon és az ország közepén léptek fel a kamarazenei formációk. Ezúttal annyi változik csak, hogy a Magyar Rádió Gyermekkórusa nem vesz részt az előadásokon.

Ide kapcsolódik:
Szabadtéri koncerteket adnak országszerte a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Oláh Vilmos beszélt arról is, hogy a művészek hónapokig bezárva gyakoroltak, ezért nekik is nagy élmény volt közönség előtt játszani, a koncerteken óriási energiák szabadultak fel.

Az együttesek célja, hogy a lehető legszélesebb palettáját mutassák be a komolyzenének országszerte.

Az ingyenes meglepetéskoncerteken Mendelssohn, Mozart, Bach és Telemann művei szólalnak majd meg. A Pad Zoltán vezette énekkar pedig Vajda-, Kodály-, Bartók- és Mendelssohn-műveket ad elő.

Ide kapcsolódik:
Pad Zoltán: „Jó helyzetben vagyunk, ha a minőségről kell számot adnunk”

A koncertmester beszélt arról is, hogy bizakodással tekintenek a jövőbe, több külföldi vendég is szerepel a következő évad koncertjein. A 2020/21-as évadra meghirdetett bérletek közül megemlítette, hogy Vásáry Tamás legújabb koncertsorozata Mozart életművét helyezi középpontba, Kovács János a magyar közönség előtt eddig ismeretlen műveket fog vezényelni, a Mátyás-templomban pedig ezúttal is szakrális művek csendülnek fel. A koncerteknek ezúttal is a Zeneakadémia, a Müpa, a Mátyás-templom és a Pesti Vigadó ad otthont. A koncertmester reményei szerint az elmaradt külföldi koncerteket is hamarosan pótolni tudják majd.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X