Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Indul a Virtuózok új évada – A Visegrádi Négyek és Szerbia tehetségei...

Indul a Virtuózok új évada – A Visegrádi Négyek és Szerbia tehetségei is bemutatkoznak

A Virtuózok hatodik évada a Visegrádi Négyek tagállamai, Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja.

- hirdetés -

A Virtuózok idei műsorfolyama kilép a határokon túlra és öt ország versenyzőit várja – mondta el Balázs-Piri Soma, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató korcsoportgyőztese, aki Boros Misivel együtt kiérdemelte a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjat is.

- hirdetés -

Balázs-Piri Soma hozzátette: missziójuknak tekintik, hogy a klasszikus zenét minél több emberhez eljuttassák. A Virtuózok nagy alkalom lehet minden fiatal muzsikusnak, hogy megmutassa magát, veszíteni nem lehet, ellenben sok tapasztalatot lehet szerezni – hangsúlyozta.

Ide kapcsolódik:
Átadták a Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete Díjat

Felidézte, hogy a tehetségkutatónak köszönhetően a magyar nagykövetség meghívására adhattak tavaly egész estés koncertet a dohai Katara Operaházban. A műsor mottója – Közös nyelven zenélünk – sokat elárul, és nagy élményt jelent majd, hogy a V4 országok és Szerbia is megmutathatja tehetségeit – mutatott rá Boros Misi, hozzáfűzve: remélhetőleg sok nevezés érkezik majd, hiszen rengeteg tehetség él ezekben az országokban, emellett Chopin és Liszt szülőhazáiból sok zongorista kell, hogy jelentkezzen.

A Magyar Klasszikus Zene Ifjú Nagykövete díjról elmondta, hogy a klasszikus zenét képviselni külföldön és hazánkban nagy megtiszteltetés, és rendkívüli dolog ilyen fiatalon. A Virtuózok V4+ Közös nyelven zenélünk című műsorfolyam az öt ország főbb tévécsatornáin futó párhuzamos közvetítéseken mutatja be a versenyzőket. A jelentkezési korhatár a zenész szólistáknál 18 év, az énekeseknél 20 év lesz. Az idei sorozatban a résztvevő nemzeteket egy-egy zsűritag képviseli majd.

A jelentkezéseket július 19-ig várják ide kattintva.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.