Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Játszik, rendez, szinkronizál - Bezerédi Zoltán 65 éves lett

Játszik, rendez, szinkronizál – Bezerédi Zoltán 65 éves lett

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Bezerédi Zoltán Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, rendező 1955. július 18-án született Budapesten.

Bezerédi Zoltán a Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1980-ban végezte el, osztályfőnöke Simon Zsuzsa volt, de tanárai között volt Major Tamás és Székely Gábor is. Osztálytársai voltak mások mellett Básti Juli, Máté Gábor, akikkel együtt szerződött a kaposvári Csiky Gergely Színházhoz, valamint Csernák János, Eperjes Károly és Kassai Károly.

Kaposváron számos kiváló szereppel örvendeztette meg a közönséget, emellett rendezőként és koreográfusként is bemutatkozhatott. 2002-ben lett a budapesti Katona József Színház tagja

Első filmszerepét még főiskolásként kapta, azóta is sokat foglalkoztatott filmszínész. Legismertebb színházi szerepei Jása a Cseresznyéskertben, Puck a Szentivánéji álomban, Caliban A vihar című darabban vagy A Mester és Margarita Behemótja.

A színjátszás mellett szinkronizál is és számos színházi darabot rendezőként jegyez. 1992-ben a Privát kopó című sorozatban Dr. Valló Géza őrnagy karakterét formálta meg. 1995-ben az Éretlenek című sorozatban Szurdi Tamás édesapját alakította. 2009-ben a Rózsaszín sajt című magyar-francia film egyik főszereplője volt. 2017-ben A mi kis falunk című sorozatban tűnt fel.

1990-ben színész munkájának elismerésként Jászai Mari-díjjal tűntették ki, 2010-ben pedig Kossuth-díjat vehetett át.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X