Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kate Winslet életműdíjat kap a Torontói Filmfesztiválon

Kate Winslet életműdíjat kap a Torontói Filmfesztiválon

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kate Winslet színészi életműdíjat kap szeptemberben a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon (TIFF), amely ezúttal a koronavírus-járvány miatt virtuális ceremóniát rendez a tiszteletére.

Az Oscar-díjas brit színésznő Ammonite című új filmjét a fesztiválon mutatják be. A 19. századi romantikus brit drámában, amit Francis Lee rendezett, Winslet paleontológust alakít, partnerét Saoirse Ronan játssza – számolt be róla a The Hollyood Riporter.

- hirdetés -

Joana Vicente, az A-kategóriás torontói mustra társelnöke közleményében Winslet „briliáns és magával ragadó színészi jelenlétét” dicsérte, amely a közönséget és színészkollégáit is szórakoztatja és inspirálja. A brit színésznőt hatszor jelölték Oscar-díjra, és A felolvasó című filmben nyújtott alakításáért kapta meg. Legismertebb filmjei között van az Értelem és érzelem, a Titanic, az Iris vagy az Egy makulátlan elme örök ragyogása.

A szeptember 10-19. között zajló 45. Torontói Nemzetközi Filmfesztivált a pandémia miatt szűkített programmal és részben online rendezik meg. Ötven filmet tűznek műsorra, és a tervek szerint a vetítések a mustra első öt napján lesznek a fesztivál helyszínein. Ez azonban annak függvénye, hogy a helyi hatóságok zöld utat adnak-e az aktuális járványhelyzet ismeretében a közönség előtt tartott bemutatóknak. A vörösszőnyeges eseményeket, sajtókonferenciákat és más filmes ágazati rendezvényeket eleve online térben tartják.

A TIFF tavaly rendezte meg először életműdíjainak gáláját. Az első díjazottak között szerepelt Meryl Streep, Taika Waititi, Mati Diop és Joaquin Phoenix. A fesztivál Tribute Awards díjait színészek, rendezők és más filmes alkotók számára alapították a kiemelkedő teljesítmények elismerésére. A fesztivál szervezői a következő hetekben hozzák nyilvánosságra az idei további díjazottak nevét.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X