Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Közel 200 minikoncertet hallhatunk a fővárosban a nyár végéig  

Közel 200 minikoncertet hallhatunk a fővárosban a nyár végéig  

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Augusztus 27-ig várja az érdeklődőket a Zenélő Budapest szabadtéri koncertsorozat Budapesten, amelynek keretében 200 minikoncert hangzik el.

A tematikusan felépített program keretében a főváros különféle pontjain megszólaló minikoncertek az épületek múltjáról, történelméről és kultúrájáról is mesélnek – hangsúlyozta Götz Nándor művészeti vezető, hozzátéve: a koncertsorozat zenélő városnézés is egyben.

A Zenélő Budapesten hallhatók lesznek klasszikusok jazzhangszerelésben, szaxofonkvartett, a szvingkorszakot idéző koncert, huszárruhás rézfúvósok, női vonósnégyes, erdélyi népzene és fafúvósok operaénekessel.

Götz Nándor kiemelte: a koncertek mellett az idei év újdonsága a különleges közösségi hangszerek, amelyek zenei előképzettség nélkül is megszólaltathatók. A művészeti vezető által tervezett ütőshangszereket a Millenáris parkban vasárnaponként, a Várkert Bazár Gloriette-nél péntekenként, a Hegyvidéki Kulturális Szalon teraszán pedig szombatonként próbálhatja ki a közönség.

Ide kapcsolódik:
Szállodaként működik tovább a Nemzet Csalogányának egykori füredi nyaralója

Hangsúlyozta, hogy a főváros helyszínein különféle programok várják az érdeklődőket: a minikoncertek mellett egyórás jazzkoncertek is szerepelnek a programban, a háromórás interaktív műsorokba pedig bármikor be lehet csatlakozni, a programon belül a gyerekek a felnőtt együttesekkel együtt zenélhetnek.

A helyszínekhez hangszerelték a műsort – emelte ki a művészeti vezető, aki megjegyezte, hogy például a Műcsarnoknál klasszikus művek jazzfeldolgozásai várják az érdeklődőket: felcsendül például Kis éji zene Mozartól vagy a Badinerie Bachtól. A koncerteken a főváros legnevesebb klasszikus zenekarainak művészei, szólisták, valamint nép -és jazz-zenészek lépnek fel.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X