Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Milyen állat vagy növény szeretett volna lenni Móra Ferenc?

Milyen állat vagy növény szeretett volna lenni Móra Ferenc?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Névadója, Móra Ferenc életét és ikonikus műveit bemutató állandó kiállítás készül a szegedi múzeumban.

- hirdetés -

A Móra rengeteg című tárlat kurátora az író dédunokája, Vészits Andrea, a kiállítás társalkotója pedig Zöldy Z Gergely látványtervező, akinek köszönhetően az irodalom a képzőművészet nyelvén is megszólal, és egy varázslatos világ várja majd a látogatókat.

Móra Ferenc már száz évvel ezelőtt felismerte a természetvédelem fontosságát, és életművének ez az üzenete és aspektusa ma még fontosabb aktualitása miatt. A szegedi múzeum hamarosan megnyíló új kiállítása segít tudatosítani, hogy

minden ember a természet része,

és hogy mekkora veszéllyel járhat, ha elszakad tőle. Ennek megfelelően a természethez való meghitt viszonyán keresztül mutatja be a tárlat Móra Ferenc életútját és munkásságát.

Ide kapcsolódik:
Mit tanulhat egy művész a természettől?

A hamarosan elkészülő új állandó tárlat alkotói fontosnak tartják, hogy a lehető legszélesebb közönséget szólítsák meg. A játékos elemek segítségével szeretnék bevonni a gyerekeket az író izgalmas világába, de a szerzőt jól ismerő látogatóknak is sok újdonsággal szolgál majd a kiállítás.

A tárlat sok digitális, interaktív játékkal várja az érdeklődőket, akik kedvenc virágaival díszíthetik fel Móra Ferencet, és azt is megtudhatják, milyen állat vagy növény szeretett volna lenni.

A MÓRA RENGETEG című kiállításról – forrás: facebook.com/moramuzeum

Az író életét évgyűrűkön keresztül ismerhetik meg, egy fa törzsében tekeredő csigalépcsőn át pedig a lombházba juthatnak, ahol Móra Ferenc öt legendás regénye elevenedik meg egyedi és varázslatos minivilágokat rejtő könyvmakettek formájában.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X