Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Nantes-i katedrális – A tüzet megfékezték, gyújtogatás miatt nyomoznak

Nantes-i katedrális – A tüzet megfékezték, gyújtogatás miatt nyomoznak

Ahogy korábban megírtuk, több mint 100 tűzoltó kezdte meg az oltást július 18-án reggel a nyugat-franciaországi Nantes-ban, amikor tűz ütött ki a város gótikus katedrálisában. A tüzet a nap folyamán megfékezték, de felmerül a szándékosság.

- hirdetés -

A francia hatóságok július 18-án reggel 7:45-kor kaptak riasztást. Az oltást több mint 100 tűzoltó együttes munkájával kezdték meg. 10 órakor azt közölték, hogy a tüzet, amely az orgona közelében keletkezett, lokalizálni, a tető pedig nem sérült meg, köszönhetően annak, hogy az eredetileg fából készült szerkezetet az 1972-es tűz után fémmel helyettesítették.

- hirdetés -

A legfrissebb hírek szerint a nantes-i Szent Péter és Szent Pál katedrálisban 12 óra körül sikerült teljesen megfékezni a lángokat. A tűz keletkezésének oka egyelőre ismeretlen, de a helyi francia sajtó szerint nem zárható ki a szándékos gyújtogatás. François Renaud, az egyházmegye képviselője arról beszélt, hogy az első vizsgálatok alapján három helyen egy időben keletkezett a tűz. A rendőrség vizsgálatot indított.

A székesegyház 1621-ben épített orgonája, amely túlélte a francia forradalmat, a második világháborút és az 1972-es nagy tüzet is minden valószínűség szerint megsemmisült.

Ide kapcsolódik:
Súlyos károkat szenvedett a tűzben a nantes-i katedrális 400 éves orgonája

A város polgármestere, Johanna Rolland a helyszínen köszönetet mondott a tűzoltóknak, Emmanuel Macron francia elnök pedig a Twitteren biztosította támogatásáról a mentésben résztvevőket.

(Via CNN)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!