Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Rudolf Péter: „A demokrácia időigényes”

Rudolf Péter: „A demokrácia időigényes”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Narancsnak adott interjút Rudolf Péter, a Vígszínház nemrég kinevezett új igazgatója, aki beszélt a pályázati eljárás körül kialakult helyzetről, arról, hogy mit gondol a Színház- és Filmművészeti Egyetem ügyéről és hogy valóban van-e megosztottság a színházi szakmában.

Szögezzük le, hogy az ember nem ilyen körülmények között akar igazgató lenni, (…) annyi nehezítő körülmény volt, hogy ha őszinte akarok lenni, volt olyan pillanat, amikor inkább hátraugrottam volna vagy tíz métert – mondja Rudolf Péter a Vígszínház igazgatói székéért kiírt pályázat és annak előzményei kapcsán.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Nyilvános Rudolf Péter a Vígszínház vezetői posztjára írt pályázata

Rudolf Péter kinevezése 2021 végéig szól, akkor új pályázatot írnak ki, amire így reagált: „ha pedig nekem annyi adatik meg, hogy másfél évig vagyok a Vígszínház igazgatója, akkor ennyi volt a dolgom, de nem ezzel számolok. (…) Korrekten jeleznem kell: benne van a pakliban, hogy egyszer csak nem tartanak rám igényt, így gondolkodjon, aki velem gondolkodik, de ebben az érzékeny helyzetben ezt a színházat újra megbolygatni, nagyon komoly döntés.”

Ide kapcsolódik:
Eszenyi Enikő felfüggeszti színészi tevékenységét a Vígszínházban

Rudolf Péter a Színház- és Filmművészeti Egyetem kapcsán leszögezte, hogy „az alapítványi forma Európában bevett mód, és ha ebből az következik, hogy az intézménybe be lehet vonni újabb tőkét, az jó, de kérdés, hogyan áll fel az alapítvány kuratóriuma. (…) Csak abban hiszek, hogy leülnek az emberek és tárgyalnak. Ez hosszú idő. A demokrácia időigényes.”

Az interjú teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X