Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Teret neveztek el Charlotte és Emily Brontë-ről Brüsszelben

Teret neveztek el Charlotte és Emily Brontë-ről Brüsszelben

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A romantikus regényirodalom két fontos szerzőjéről, az angol Brontë nővérekről nevezték el Brüsszel egyik terét, Charlotte és Emily Brontë ugyanis számos szállal kötődött a belga fővároshoz.

- hirdetés -

Mint a BBC hírportáljának beszámolója felidézte, az írónők hosszú ideg éltek a belga fővárosban. Charlotte és Emily 1842-ben érkezett Angliából Brüsszelbe, hogy fejlesszék franciatudásukat, és jobban tudják tanítani a nyelvet. A 19. századi írónők tiszteletére Brüsszel Koekelberg negyedének egy tere kapta most a Place des Soeurs Brontë nevet. A tiszteletadás egyben annak a törekvésnek is megfelel, hogy a negyed utcái és közterei közül több viselje nők nevét.

Ide kapcsolódik:
Életrajzi film készül Emily Brontë-ról

„A Brontë tér az első lépés ebben a kezdeményezésben. Koekelbergben a nővérek a 21. század úttörői lesznek, éppen úgy, ahogy a 19. században azok voltak” – fogalmazott Helen MacEwan, a The Brontës in Brussels (A Brontëk Brüsszelben) című, 2014-ben megjelent könyv szerzője. Charlotte a várost Villette című regényében örökített meg, amelynek főhőse egy szegény lány, aki egy külföldi bentlakásos iskolában helyezkedik el angoltanárként.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X