Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Újrarendezett emlékszobával ünnepli névadóját a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Újrarendezett emlékszobával ünnepli névadóját a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum

Újrarendezett emlékszobával és virtuális kiállítással ünnepli névadóját születésének évfordulója alkalmából az Magyar Nemzeti Múzeum – Semmelweis Orvostörténeti Múzeum.

- hirdetés -

Semmelweis Ignác, „az anyák megmentője”, vagy ahogyan ezekben a hónapokban világszerte emlegetik, „a kézmosás atyja” 1818. július 1-jén született. A  járványhelyzetet követően a Semmelweis Orvostörténeti Múzeum június 23-án ismét megnyitotta kapuit, a látogatókat újrarendezett Semmelweis Emlékszobával várja. A szülőház emeleti terében, az állandó kiállítás részeként eddig csak eredeti és korhű bútorokból, festményekből és relikviákból álló enteriőrt láthatott a közönség, most a bicentenárium alkalmából indított vándorkiállítás visszakerült tárgyaiból egy fogadókapu és több vitrin is gazdagabb bemutatót kínál Semmelweis Ignác életének, orvosi pályájának és kultuszának legfontosabb fejezeteiből.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Semmelweis Ignác előtt tiszteleg a Google

Látható többek között Csánky Dénes akvarellje a tabáni szülőházról, családi fényképek, a klinikai növendékek számára megfogalmazott Utasítvány a gyermekágyi láz megelőzésről, Semmelweis gyászjelentése, emlékművének és életrajzi filmjének dokumentumai.

Ide kapcsolódik:
Oscar-díjas angol világsztár készít előadást Semmelweis Ignácról

A kiállítás kurátora Horányi Ildikó, aki azt a műtárgy- és dokumentumválogatást is elkészítette, amelyből két – magyar és angol nyelvű – virtuális kiállítás nyílt, ugyancsak Semmelweis Ignác születésnapja alkalmából.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X