Papageno Radio
- hirdetés -
Színház 197. szezonját kezdi meg a Miskolci Nemzeti Színház

197. szezonját kezdi meg a Miskolci Nemzeti Színház

Évadnyitó társulati ülést tartott kedden a Miskolci Nemzeti Színház, amely 197. szezonját kezdi meg: zenés, klasszikus és kortárs darabokkal várják a közönséget.

- hirdetés -

Béres Attila igazgató szerint sok és nehéz munka vár a társulatra a következő hónapokban. „Amellett, hogy felújítjuk az előző évad előadásait, az új évad próbái is elkezdődnek, esténként pedig már előadásokkal várjuk a közönséget”.

- hirdetés -

Évadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban – fotó: Éder Vera

Már augusztusban és szeptemberben számos fesztiválmeghívás vár a társulatra, amely a nyíregyházi VIDOR Fesztiválon, a Városmajori Színházi Szemlén és a X. Kaposvári ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálén is fellép. A Miskolci Balett részt vesz a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón, a János vitéz című előadás pedig meghívást kapott a nagyváradi Infinite Dance Festivalra. A 20. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába két miskolci előadás is bekerült: a Feketeszárú cseresznye és A vadkacsa című színmű. A járványügyi helyzet miatt a találkozót későbbi időpontra halasztották, azonban a fesztivál tervezett időpontjában Miskolcon látható a két előadás.

Ide kapcsolódik:
„Bíznunk kell a rendezőben” - Miskolci színházi produkcióban debütált a Babra Zenekar

Mint írják, a színház arra törekszik, hogy az elmaradt előadásokat minél hamarabb pótolja, erről a jegyiroda folyamatosan értesíti a nézőket. A biztonsági intézkedések újra élnek a színházban, és remélik, hogy zavartalanul indulhat el az új évad.

Évadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban – fotó: Éder Vera

Augusztusban a színház felújítja a Francia rúdugrás, a Szerelmes Shakespeare, a Rózsa és Ibolya, a Betörő az albérlőm, a Feketeszárú cseresznye, A velencei kalmár, A vadkacsa és a Hegedűs a házetetőn című előadást. Az új évad produkciói közül a Linda Vistának és a Szentivánéji álomnak kezdődik el a próbafolyamata, valamint a Bál a Savoyban premierjére is készülnek. Emellett a Gépnarancs című táncelőadás próbái is folytatódnak, hogy minél hamarabb láthassa a közönség a Miskolci Balett produkcióját.

Évadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban – fotó: Éder Vera

Az új évadban öt nagyszínházi premiert terveznek. A szezon a Bál a Savoyban című operettel indul Szőcs Artur rendezésében. Shakespeare Szentivánéji álom című művét Rusznyák Gábor állítja színpadra. Béres Attila rendezésében egy musical, Mel Brooks és Thomas Meehan Producerek című műve látható. A kékszakállú herceg vára című operát Szabó Máté állítja színpadra. Szomory Dezső Hermelin című színművét Mohácsi János rendezésében tűzik műsorra.

Évadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban – fotó: Éder Vera

A Kamaraszínház négy bemutatónak ad otthont. A Hamupipőke című zenés mesejátékot Markó Róbert állítja színpadra, Tracy Letts művét, a Linda Vista című vígjátékot Keszég László rendezésében mutatják be. Harold Pinter Hazatérés című tragikomédiáját Ascher Tamás állítja színpadra. A Miskolci Balett előadásában Petőfi Sándor elbeszélő költeménye, A helység kalapácsa elevenedik meg Kozma Attila rendezésében.

 

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.