Papageno Radio
- hirdetés -
Színház A Madách Színház társulata kapta a Vidor Fesztivál színházi nagydíját

A Madách Színház társulata kapta a Vidor Fesztivál színházi nagydíját

A Madách Színház Ügyes kis hazugságok című darabja kapta a Vidor Fesztivál legjobb nagyszínpadi előadásért járó díjat – közölte a versenyprogramot szervező Móricz Zsigmond Színház.

- hirdetés -

A szombaton véget ért fesztivál színházi versenyprogramjában tizennyolc előadást tartottak a teátrum nagyszínpadán és Krúdy Kamarájában, valamint a szabadtéri színpadon. A Koltai Róbert színművész vezette négytagú zsűri tíz kategóriában hirdetett győztest.

- hirdetés -

A nagydíjat elnyerő Madách Színházat duplán jutalmazták, mivel a legjobb díszletért járó elismerést Rózsa István, a társulat díszlet- és jelmeztervezője kapta meg. A legjobb rendezésért Ujj Mészáros Károlyt, a Centrál Színház Büszkeség és balítélet két színészre című előadás rendezőjét jutalmazták, a kamaraszínpadi előadások közül pedig az Aranytíz társulata által színpadra állított Egyfelvonásos komédiákat ítélte legjobbnak a zsűri.

Ide kapcsolódik:
Lemondott Upor László és a Színművészeti szenátusa

A legjobb férfi és női főszereplő a kaposvári Csiky Gergely Színház Buborékok című darabjában játszó Szalma Tamás, illetve Bata Éva (Egyfelvonásos komédiák, Aranytíz) lett, az epizódalakításokért Ficzere Béla és Messaoudi Emina színészeket jutalmazták, mindketten a Neptun Brigád Benne vagy című darabjában nyújtottak maradandó alakítást.

A legjobb jelmezért adható díjat Berzsenyi Krisztina, a Csiky Gergely Színház jelmeztervezője kapta, az idei életműdíjat pedig Mucsi Zoltán veheti át, aki ezen a fesztiválon a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné az Eleven éjszaka című közös előadásában lépett színpadra.

Az elismerést jelképező üvegszobrokat saját közönségük előtt vehetik majd át a díjazott társulatok és művészek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!