Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Alföldi Róbert: „Az egész magyar színház szétverődött”

Alföldi Róbert: „Az egész magyar színház szétverődött”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az egész magyar színház egy ember több évtizedes lelki frusztrációja és kisebbrendűségi érzése miatt teljesen szétverődött – mondta egy interjúban Alföldi Róbert a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása kapcsán.

Alföldi Szekszárdon lépett volna fel augusztus 25-én, ám az előadás a vírushelyzet miatt elmaradt. A vendégszereplés okán a város nyomtatott lapjának adott interjút.

- hirdetés -

„Semmi nem számít, csak az, hogy a hatalomhoz dörgölődző, valamikor igazán érdekes színházi alkotó a saját kénye kedve szerint alakít át mindent, és büntet mindenkit, akiről ő úgy gondolja, hogy megbántotta valamikor. Közben felháborítóan olyan fogalmakat sajátít ki és használ, mint a hazaszeretet, a magyarság vagy a kereszténység. Miközben csak arról van szó, hogy a legprimitívebb módon bosszút áll saját, évtizede hordott vélt sérelmeiért” – fogalmazott a rendező Vidnyánszky Attiláról.

Ide kapcsolódik:
„Vidnyánszky Attila karaktergyilkolásának margójára” - Rideg Zsófia reagál a Színművészetin történtekre

„Ma Magyarországon csakis és kizárólag ő ért a színházhoz. Sem előtte, sem utána 50 évig senki más. Persze, azért ehhez nem árt, ha szépen beáll a jelenlegi hatalom szolgálatába” – tette hozzá. „A jelenlegi hatalomnak meg olyan a viszonya a kultúrához, mint annak a hírhedt mondásnak a Harmadik Birodalom időszakából: ha meghallom azt a szót, hogy kultúra, kibiztosítom a revolveremet. Lényegtelen terület, ellopni pénzt nem lehet, csak viszi. Akkor meg csinálja valaki olyan, akinek semmi más nem fontos, mint a hatalom szolgálata, és hogy minden, az övétől eltérő más hangot, kritikus hozzáállást lehetetlenné tegyen” – szögezte le Alföldi.

(Via MagyarHang, SzekszárdiVasárnap)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X