Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Dombrovszky Linda Pilátus című filmje a Golden Globe-díjért versenyez

Dombrovszky Linda Pilátus című filmje a Golden Globe-díjért versenyez

Dombrovszky Linda Pilátus című filmjét beválogatták a legjobb idegennyelvű filmnek járó Golden Globe-díjért versenybe szálló alkotások közé. A Szabó Magda azonos című regényéből készült tévéfilm így jelölhető a legjobb idegen nyelvű filmnek járó 2021-es Golden Globe-díjra. 

A film magyarországi premierje a tervek szerint 2020. november 1-jén lesz a Duna TV-ben.

- hirdetés -

A magyar film zártkörű online vetítése augusztus 22-én lesz a Hollywoodban dolgozó külföldi újságírók szervezetének tagjai számára, akik augusztus 29-én online beszélgetésen tehetik fel kérdéseiket a rendezőnek, Dombrovszky Lindának, aki gyakorlati ismereteit a Színház-és Filmművészeti Egyetemen és a Római Filmakadémián, a Centro Sperimentale di Cinematografian alapozta meg, 2013-ban diplomázott film-és televízió rendező szakon.

- hirdetés -

Dombrovszky Linda – fotó: Skuta Vilmos

A Pilátus januárban Milánóban, a MIFF Awards-on a legjobb film díját nyerte el, emellett a legjobb rendező (Dombrovszky Linda), a legjobb női főszereplő (Hámori Ildikó), a legjobb operatőr (Hartung Dávid) és a legjobb vágó (Mezei Áron) díját is megkapta ugyanitt. A filmet jelölték a legjobb forgatókönyv díjára (Somogyi György és Szélesi Sándor), Györgyi Anna pedig a legjobb női főszereplő nomináltjai között volt. A Pilátus operatőrét, Hartung Dávidot nemrég díjazták a South East European Filmfesztiválon Los Angeles-ben.

Ide kapcsolódik:
A legjobb filmnek járó díjat is elhozta Milánóból a Pilátus című alkotás

Dombrovszky Linda filmje a napokban az Indianapolisi Nemzetközi Filmfesztiválon szerepel, novemberben pedig Dallasban és a 44. Sao Paolo-i Nemzetközi Filmfesztiválon versenyez.

A Pilátus a Cross Dot Film gyártásában készült Köves Ábel producer vezetésével a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával.

(Via MTI)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.