Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Enyhülnek a kulturális életet befolyásoló egészségügyi szabályozások Franciaországban is

Enyhülnek a kulturális életet befolyásoló egészségügyi szabályozások Franciaországban is

Február vége óta tilos volt az 5000 nézőnél többet befogadó rendezvények megtartása Franciaországban, így a nagy koncerteket 2021-re csúsztatták. Ez a korlátozás azonban most megszűnik, a sporthoz hasonlóan a kulturális területen is enyhülnek az egészségügyi szabályozások. A valóságban azonban nem olyan egyértelmű, hogy a közönségnek lesz-e alkalma élni az új lehetőséggel, állítják a szervezők.

- hirdetés -

Augusztus 15-től külön engedéllyel, szeptember 1-től pedig már anélkül is rendezhetők tömeges kulturális események Franciaországban. Ez a nagy arénákat és előadótermeket érinti, továbbá a vásárokat és a képzőművészeti kiállításokat is. Ugyanakkor a rendelkezés nem vonatkozik a múzeumokra, mozikra és színházakra, ezek nem fogadnak egyidejűleg 5000-nél több nézőt. A fesztiválokra tulajdonképpen nincs hatása ennek az intézkedésnek, hiszen a legtöbbet már régen lemondták.

- hirdetés -

A gyakorlatban mindez úgy valósul meg, hogy csak az ültetett koncerteket engedélyezik, ami megakadályozza a nagy hangversenyek, előadások megrendezését. Nem biztos tehát, hogy a szeptemberre tervezett komolyabb eseményeket megtartják.

Ami a vásárokat és képzőművészeti rendezvényeket illeti, az első nagy rendezvény a Grand Palais-ban nyílik meg szeptember 9-én. A szervezők 3000 nézőt engednek majd be. A Le Fiac, egy másik nagy művészeti vásár szeptember elején jelenti be, hogy megtartja-e októberi rendezvényét.

Ide kapcsolódik:
Ideiglenes múzeum épül az Eiffel-torony mellett a Grand Palais felújítása miatt

A nézők számára az enyhítések nem hoznak nagy változást: a koncerteken a székek között kell egy szabad helyet hagyni, a legtöbb helyen online jegyvásárlás lesz, és kötelező a maszk viselése is. (A mozikban, ha a néző már leült, le szabad vennie a maszkot.) A várakozások szerint sajnos így is lesznek kényelmetlenségek. A Grand Palais-ban a Pompei kiállításon például körülbelül tíz percet kell várakozni, míg a látogatók bemehetnek a freskóvetítésekhez, így kényszerűen összetömörülnek, tehát a nézők igazán még maszkban sem érzhetik biztonságban magukat. Ennek ellenére sokan elmennek a rendezvényekre.

(Via Le Figaro)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!