Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Hallásvédelmi program indult zenekari művészeknek  

Hallásvédelmi program indult zenekari művészeknek  

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Hallásvédelmi programot indított a zenekari zenészek egészségének védelmére az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a programról Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár augusztus 30-án este számolt be a fővárosi Budapest Music Centerben.

„Kötelességünk odafigyelni a művészeink egészségének védelmére. A program kifejezetten azt szűri, mely zenészeknek van szükségük olyan védőeszközre, mely nem gátolja őket abban, hogy jól végezzék munkájukat, ugyanakkor meghosszabbíthatja a szakmában tölthető éveik számát” – mondta el ez államtitkár.

- hirdetés -

Azon művészek számára, akiknél felmerül hallásprobléma, a program szakvizsgálatot biztosít. Amennyiben szükséges a védőeszköz, a zenekarok pályázatot nyújthatnak be azok beszerzésére. A kulturális minisztérium idén 20 millió forintot különített el a projektre. Fekete Péter elmondta, hogy amennyiben szükséges, a következő évben ismételten rendelkezésre bocsátják az összeget vagy akár meg is emelik.

A program partnere az Óbudai Danubia Zenekar, vasárnap esti koncertjükön vezette fel az államtitkár a programot egy rövid, a közönség hallását tesztelő játékkal kiegészítve. A zenekar által előadott rövid részletekkel operáló tesztet Bonecz Ervin, az EMMI szakmai munkatársa készítette elő.

„A játék is jól mutatja, hogy nézőink sem tudják, hogy a folyamatos zajterheléstől (az utca zajától, erős hangoktól) károsodik a fülük és azt sem, hogy létezik olyan védőeszköz, mely mindent átenged, csak a haszontalan, káros frekvenciát szűr meg. Olyan ez, mint egy napszemüveg a fülre” – fejtette ki Fekete Péter.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X