Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Ilyen volt a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 2020

Ilyen volt a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál 2020

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Csoda. Nem lehet másképp kifejezni. A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál ugyanis 2020-ban sem okozott csalódást! Sőt, a Fesztivál hagyományaihoz híven, immáron a 7. alkalommal is feledhetetlen és felemelő élményt nyújtott kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

„Sokáig kétséges volt, hogy meg tudjuk-e valósítani a programunkat, de mivel ez egy ülőhelyes, a létszám alapján kis léptékűnek számító rendezvény, a megrendezése nem ütközött egyik jogszabályba sem” – mesélte Debreczeni Ildikó ötletgazda, fesztiváligazgató.

Apropó, ugye, te is velünk tartottál idén?

- hirdetés -

Aki ugyanis az elmúlt 7 évben legalább egyszer már átélte a varázslatos opera dallamok és az idilli természetközeli helyszín kettősének megnyugtató és lélekemelő hangulatát, ha teheti többé nem hagyja ki. Hogy miért? Nos, ezt nem könnyű szavakkal kifejezni. Talán nem is lehet mondatokba öltöztetve elmesélni, de azért mégis megpróbálnánk.

Amit a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválról tudni érdemes

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál varázsa a természetes közegnek és a megnyugtató, inspiráló muzsikának köszönhető. Egy pillanatra képzeld el magad a rohanó, stresszes hétköznapokból és a városok folytonos zajterheléséből kilépve, ahogy a tóparton átadod magad a kultúra élvezetének és a gondtalan, de aktív pihenésnek!

Aki már egyszer is megtapasztalta, pontosan tudja, aki pedig még nem annak eláruljuk, hogy egy ilyen harmonikus közegben, mosolygós, nyugodt és békés emberek társaságában teljesen más világ tárul elénk.

Az esemény fényét emeli, hogy olyan neves művészek is velünk tartanak, mint pl. Miklósa Erika, a velencei kötődésű, Kossuth-díjas operaénekesnő, aki a kezdetek óta a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál nagykövete és évről-évre megörvendezteti a nagyérdeműt a TO’PERA színpadán.

A TO’PERA Gálakoncert a mesés Tiszafüreden nyitotta meg az idei Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált, július 31-én. A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erikával, Horváth István operaénekessel, Horgas Eszter fuvolaművésznővel és Kalmus Felicián csellóművésszel és más előadókkal kiegészülve valóságos örömzenei koncertet varázsolt a színpadra, ami minden szívet megmelengetett. Annál is inkább, mert a művészek több mint 4 hónapja nem álltak színpadon! Miklósa Erika már napokkal korábban a családja társaságában a helyszínen hangolódott az eseményre. Kalmus Felicián megtiszteltetésként élte meg, hogy ilyen fantasztikus művészekkel és szólistákkal lépett egy színpadra és a Szolnoki Szimfonikus Zenekar szerint is „leírhatatlan élmény volt újra közönség előtt játszani”.

Olvasd el a többi beszámolót is és nézd meg a koncertről készült fotókat itt.

Az ide programsorozatunk sem lehetett volna teljes a TOUR D’OPERA és a BOAT D’OPERA komolyzenei muzsikával fűszerezett, tókerülő kerékpártúra és Tisza-tavi csónaktúra nélkül. Mindkét alkalommal Tiszafüredről indultunk és oda is érkeztünk vissza, de 9 másik település szépségeit is megcsodálhattuk a 67 km-es maratoni kerékpáros kaland és a csónaktúra közben. A pihenőkben fantasztikus jutalom koncertekkel vártuk a résztvevőket. A csónaktúra előtt a túrázók részt vehettek Miklósa Erika társaságában az OPERUN futáson is, aminek végén mindenki egyedi emlékérmet tehetett a nyakába. Volt itt móka és kacagás, pezsgőzés és közös ebédek is. Egy biztos, soha nem felejtjük el, hisz a számtalan fantasztikus élménnyel gazdagodtunk.

Jövőre veled ugyanitt… és nem csak ugyanitt!

Szeretnénk megmutatni a Kelet-Magyarország kincsét, a gyönyörűséges Tisza-tavat Nyugat-Magyarországnak is. Ezért a következő évtől kezdve új helyszínek is bekapcsolódnak a programsorozatba. „A zászlóshajónk továbbra is Tisza-tó és települései lesznek. De jövőre már a Velencei-tó és térsége, 2022-ben pedig már a Balaton, pontosabban Tihany és környéke is csatlakozik hozzánk” – rántotta le a leplet a jövőbeli tervekről Debreczeni Ildikó.

2021-ben a már a Velencei-tó körül is részt vehetsz a számos zenei helyszínnel gazdagított kerékpáros és csónakos túrákon, a Kárpát-medencei Művészeti Népfőiskola és a Csajághy Laura Színpad szervezésében. A társfesztivál művészeti vezetője Pataki Bence operaénekes lesz.

Ha egy feledhetetlen élményre vágysz, szeretettel várunk téged is! Találkozzunk 2021-ben a Tisza-tónál és a Velencei-tónál a Magyar Tavak Fesztiválján!

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X