Papageno Radio
Intermezzo „Jobban együtt kell működni a szakmával” – A SZFE kuratóriumának közleménye

„Jobban együtt kell működni a szakmával” – A SZFE kuratóriumának közleménye

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Színház- és Filmművészetért Alapítvány képviselői augusztus 27-én részt vettek  az Innovációs és Technológiai Minisztérium által a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltásáról kezdeményezett egyeztetésen – olvasható az alapítvány közleményében.

Az egyeztetésen a kuratórium biztosította az egyetem képviseletében megjelent vezetőt, hogy az alapítvány minden segítséget megad az átállás sikeres lefolytatásához.

Ide kapcsolódik:
Vidnyánszky Attila lett a Színművészetit fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke

A kuratórium átadta a 2020. szeptember 1. napjától hatályos alapító okiratot, valamint a szervezeti és működési szabályzatot, amely az egyetem jelenlegi szervezetére épít és maradéktalanul biztosítja az intézmény Alaptörvénnyel összhangban álló autonómiáját – olvasható Vidnyánszky Attila, a kuratórium elnöke által jegyzett közleményben.

Ide kapcsolódik:
Nemcsák Károly is bekerült az SZFE felügyelőbizottságába

A kuratórium képviselői kiemelt feladatként fogalmazták meg az egyetem infrastrukturális fejlesztését, az egyetemi kapacitások bővítését, a nemzetközi kapcsolatok építését és a szakmával való együttműködés szorosabbá tételét.

A kuratórium a folyamatos párbeszéd jegyében az egyetem vezetésével szeptember 1-jén – a fenntartói jogok átvételének napján – egyeztetést kezdeményezett – áll a közleményben.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kezdeményezett egyeztetésen a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetői és a hallgatói képviselői a minisztérium közlése szerint nem jelentek meg.

Az ITM az SZFE vezetőit, a hallgatók képviselőit, valamint a fenntartást átvevő alapítványi kuratórium leendő tagjait egyaránt meghívta az egyetem modellváltásáról szóló egyeztetésre – idézi fel a közlemény.

Mint közölték, az SZFE részéről csak a kancellár vett részt a megbeszélésen, az intézmény rektori feladatait ellátó vezetője egyéb elfoglaltságra hivatkozva az egyeztetés kezdete előtt szűk két órával lemondta részvételt. A egyetem hallgatói önkormányzatának vezetője szintén az egyeztetéstől való távolmaradását jelezte.

A találkozón az egyetem képviseletét ellátó kancellár tájékoztatta a minisztériumot és a kuratóriumot, hogy az SZFE részéről a szeptember 1-jei modellváltás zökkenőmentessége biztosított. Az alapítvány kuratóriumának képviselői tájékoztatást adtak a sikeres modellváltás érdekében tett előrelépésekről.

Az ITM hangsúlyozza: az egyetemi modellváltás célja, hogy az eddiginél rugalmasabb és kiszámíthatóbb működési környezet kialakításával növelje a magyar fiatalok képzésének színvonalát. Az SZFE esetében az átalakítás elvárt eredményeként az ott tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak – áll a közleményben.

Promóció

X
X