Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak

Kétmilliárd eurós rendkívüli támogatást juttat a francia kormány a kulturális szektornak

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

„Azon vállalatoknak, amelyek még mindig tartós termelési csökkenéssel küzdenek, a kiegészítés a jelenlegi feltételek mellett legalább november 1-ig rendelkezésre áll” – mondta a kormányfő a francia munkáltatók szövetsége, a Medef nyári egyetemét megnyitó beszédében. Jean Castex jelezte, hogy „a legérintettebb ágazatok közül is a legérintettebbek” a kultúra, a sport, a turizmus és a rendezvényszervezés. Ezekben a szektorokban a bérkiegészítést az év végéig a jelenlegi feltételek mellett szavatolja a kormány.

A miniszterelnök elmondta, a kulturális szektor rendkívüli dotációt kap, mert „az ágazat megszenvedte a válságot”. A recesszió leküzdésére összeállított 100 milliárd eurós gazdaságösztönző csomagból, amelynek részleteit szeptember 3-án ismerteti, legalább 25 milliárd eurót a kis- és középvállalatok támogatására szán a kormány.

- hirdetés -

„Mi a kultúrát is gazdasági tevékenységnek tekintjük, van ebben egyfajta francia különlegesség, hiszen az, hogy együtt kell élni a vírussal, azt is jelenti, hogy a vírussal együtt kell művelődni” – fogalmazott a miniszterelnök. „Azt kérem a franciáktól, hogy menjenek színházba, menjenek moziba, nem kockáztatnak semmit” – hangsúlyozta Jean Castex. Elmondta, hogy a maszkviselést szigorúan be kell tartani minden mozi- és színházteremben, de a távolságtartás csak olyan helyeken marad érvényben, ahol a vírus aktívan jelen van. Azt is jelezte, hogy a prefektusok mostantól nem adhatnak felmentést sehol arra a tiltásra, amely szerint nem lehet ötezernél több résztvevővel rendezvényt tartani. A prefektusoknak viszont lehetősége van betiltaniuk bármilyen rendezvényt a vörössel jelölt megyékben.

Ide kapcsolódik:
Állami alapot létesítenek Lengyelországban a kulturális intézmények támogatására

(Via MTI, Színház Online)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X