Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Kortárs daloskönyvek jelentek meg az Auris Kiadó gondozásában 

Kortárs daloskönyvek jelentek meg az Auris Kiadó gondozásában 

Az Auris Kiadó fő törekvése, hogy a vele kapcsolatban álló szerzői kör azon műveit jelentesse meg, amelyekre valós kereslet van a magyar zenei élet gyakorlatában. Ezeknek a műveknek talán legjátszottabb rétegét képezik a dalok, melyek rendszeresen szerepelnek a magyar énekesek repertoárján, de fontos szerepet játszanak az ének-pedagógiában is. Különböző okok miatt azonban (leszámítva egy-egy szűkebb körű válogatást) a kiadók egyelőre csekély érdeklődést mutattak a kortárs magyar dal-repertoár iránt, így a művek eddig jellemzően kéziratos formában, informális, magáncsatornákon át jutottak el az előadókhoz. 

Az Auris Kiadó ambiciózus vállalkozása, hogy megjelentet egy-egy daloskönyvet, válogatást Csemiczky Miklós, Orbán György, Selmeczi György, és Vajda János életművéből, mégpedig a szerzők aktív szerkesztői közreműködésével, gondos szövegkritika és tisztázott szerzői jogi viszonyok mellett.

A kiadó fontosnak ítéli, hogy világossá tegye a műfaji különbséget a művészi fogantatású dalkompozíció és az amatőr, illetve kommersz alkotások szemlélete között. 

- hirdetés -

Rendkívül terjedelmes anyagról van szó (végeredményben több mint százötven zongorakíséretes dalról), melynek szövegforrásai felölelik a magyar irodalomtörténet majd minden rétegét, számos esetben pedig az európai költészet néhány kiemelkedő alkotását is. A dalok, dalciklusok csaknem mindegyike korábban bemutatásra került, a kiadást az előadói gyakorlat is támogatja. Grafikailag és nyomdai jellemzőiben is igényes kiadványok készülnek, melyek az aktuális koncertéleten túl a zene és ének-pedagógia számára is széles repertoárt kínálnak, helyük lehet a zenei intézmények kottatárában. 

A most megjelent daloskönyvek a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával  kerültek kiadásra.

A frissen megjelent kották elérhetőségei:

További Auris kiadványok: ITT

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X